Bursa’da ‘şimdilik’ yasak yok

Covid-19 vaka sayılarının yüzde 84 arttığı Bursa’da sokağa çıkma yasağı konusuna açıklık getiren Vali Yakup Canbolat, “Şu anlık, gündemde yasak yok ancak Bilim Kurulu tarafından böyle bir karar alınırsa uygularız” dedi.

Bursa’da ‘şimdilik’ yasak yok

HATİCE DAL

Covid-19 salgınında Bursa’nın durumunu değerlendiren Vali Yakup Canbolat, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, kentteki vaka sayılarının yüzde 84 oranında arttığının açıklamasının ardından merak edilen sokağa çıkma yasağı konusuna açıklık getirdi. Şu anda planlanan herhangi bir sokağa çıkma yasağının söz konusu olmadığını vurgulayan Vali Canbolat, ancak Bilim Kurulu tarafından böyle bir karar alınması halinde Bursa’da da uygulanacağını söyledi. Covid-19 salgınıyla başa çıkma konusunda Bursa olarak gerekli olan çalışmaların da yapıldığını hatırlatan Yakup Canbolat, Ekim ayı itibariyle vaka sayılarının hızla arttığını, bu hızı kesmenin de vatandaşların desteği ve katkısı sayesinde olacağını dile getirdi.

VATANDAŞLARI UYARDI

Vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda da uyarılarda bulunan Canbolat, “Artışı azaltacak çare vatandaşlarımızın hassas tavrı olacaktır. Herkesin kurallara uymasını ve çevresine dikkat etmesini istiyoruz. Şu an daha önceden olduğu gibi, Osmangazi ve Yıldırım’da artışın en çok olduğu ilçeler” dedi. Filyasyon ekiplerini 2 katına çıkardıklarını da sözlerine ekleyen Canbolat, “Kamu kurumları, şoför ve araç desteğini sağlık kuruluşlarına sağladı. Yoğun bakım sayılarını arttırıyoruz. Denetimlerin de sayısını ve etkinliğini arttıracağız. Şu anda günlük bir artış var. Artış hızı yaklaşık 3 katı civarında. Amacımız bunu 3 katından geriye doğru çevirmek. Bunu yakalamak için de ekiplerimizle gereken gayreti sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X