Bursa’da tarihi eser operasyonu!

Bursa’nın merkez Yıldırım İlçesi’ndeki bir marangoz atölyesine yapılan baskında Roma dönemine ait olduğu belirlenen çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Atölye sahibi K.M. eserleri satma niyeti olmadığını, tarihi eserlere meraklı olduğu için topladığını

Bursa’da tarihi eser operasyonu!

Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri, Yeşilyayla Mahallesi’nde K.M.’nin marangoz atölyesinde çok sayıda tarihi eser sakladığı bilgisine ulaştı. Polis, Cumhuriyet Savcılığı’ndan aldığı arama izni ile önceki gün K.M.’nin iş yerine baskın düzenledi. Yapılan aramada atölyenin çeşitli yerlerine saklanmış Roma dönemine ait 1 adet haç şeklinde taç, 2 adet kılıç, 1 adet demir tartı aleti, 1 adet bardak, küçük bir kadın heykeli, 50 tane sikke, 3 adet kadın yüzüğü ele geçirdi. Gözaltına alınan K.M.’nin ifadesinde, “Tarihi eser merakım var. Bunları topluyordum. Satmak gibi bir niyetim yok” dediği öğrenildi. Adliyeye sevk edilen K.M. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X