Bursa’da tarlada esrarengiz cisimler bulundu! Çok şaşıracaksınız…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın bir ilçesinde bir vatandaşın tarlasında bulduğu bu cisimlerle ilgili ilginç bilgileri bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da tarlada esrarengiz cisimler bulundu! Çok şaşıracaksınız…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Büyükorhan ilçesindeki bir yurttaşın tarlasında rastladığını ileri sürdüğü esrarengiz taş türleri bölgeye bir meteor yağmuru mu yağdı sorularını akıllara getirdi.

Okurumuzun fotoğraflarını gönderdiği taşların mıknatıs gibi metal parçaları çektiği, karbonu bol ama elmas tarafından kesiminin de zor olduğu konuşuluyor.

Kaya parçalarının akıbetini öğrenmek isteyen okurumuza bu konuda üniversiteye başvurmasını tavsiye ettik.

Taşların gerçekten meteor parçası olup olmadığını tespit için laboratuvar analizi şart.

İhlas Haber Ajansı’nın 2018 yılında, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ozan Ünsalan ile yaptığı röportaja göre de, 300 milyon kilometre uzaklardan gelen gök cisimlerinin saniyede 60 kilometre hızla atmosfere girerken yandıkları anlatılıyor.

Büyükorhanlı okurumuzun elektronik postamıza gönderdiği taş fotoğraflar gök taşı görünümlü olsa da bunun bilimsel bir göz tarafından incelenmesi ve teste tabi tutulması şart.

Okurumuzun tarlada belirli aralıklarla bulduğu taşlar gerçekten meteor parçası ise değerlendirmek için büyük bir fırsat demektir. Fakat, bilimsel araştırmalar sonunda bunların çoğunun gök taşı olmadığı da ortaya çıkıyor.

Sonucu biz de merak etmiyor değiliz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın!

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X