Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Bursa’da tartışması bitmeyen kapatma!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın iki dağ ilçesinde yaşanan sıkıntıyı bugünkü köşesine taşıdı…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa'nın iki dağ ilçesinde yaşanan

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Ziraat Odaları Türkiye için olmazsa olmaz kurumlar. Nasıl, akademik odalar her şehir için gerekli ise, ülkemizin her il ve ilçesi için ziraat odaları da öyle.

Fakat, Türkiye Ziraat Odaları’nın merkez yönetimi ve başkanına öyle yetkiler verilmiş ki, ‘kapatıyorum’ dediği an kapatır istediği il ve ilçenin odasını. Bu beyler istemezse, Türkiye’de hiç bir yerde oda açılamaz.

Nasıl bir mevzuat ise?

Böylesi bir despotizm kabul edilemez.

Bursa’nın Büyükorhan ilçesinin Ziraat Odası da üye azlığı gerekçe gösterilerek kapatıldı, kapısına kilit vuruldu.

unnamed 2 1 scaledHarmancık da öyle. İkisi de Orhaneli’ye bağlandı.

Dün Büyükorhan’nın kapanan Ziraat Odası Başkanı Harun Baş ile konuştuk.

Çok dertliydi.

Orhaneli‘yi kapatıp bize bağlamaları gerekirken, bizi kapattılar onlara bağladılar. Oysa, Bursa’da kime sorarsanız sorun, Dağ ilçelerinde en fazla hayvancılığın Büyükorhan’da yapıldığını bilir. Orhaneli’nin üye sayısı bizden fazla değil. Genel merkez 1000 üyenin altındaki odaları kapatacağını söylüyor. Bu kapsama Orhaneli de giriyor. Genel Merkez neden bizi kapatıyor” diyor.

Eski Başkan Baş, kaymakamlarının odanın kapanmaması için çok çaba gösterdiğini ama yine de kapatıldıklarını belirtiyor.

Kendilerinin de ilçe olarak komple odadan istifa etmeyi düşündüklerini sözlerine ekliyor.

Aynı zamanda AK Parti İlçe yöneticisi de olan Baş’ın söyledikleri böyle.

Acaba, TZO’nın Genel Merkez’i iktidara tepki olsun diye siyaseten mi bu karara aldı dersiniz?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…


Avatar Seç KAPAT
Bursa'da, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve suç işlemek
Sıradaki Haber Bursa’da Bozbey duruşmasının 3.gününde neler yaşandı?