Bursa’da tehlike geçmedi!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı yeni haftalık vaka rakamlarından sonra Bursa’daki son durumla ilgili görüşlerini bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da tehlike geçmedi!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı yeni haftalık vaka rakamlarından sonra Bursa’daki son durumla ilgili görüşlerini bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu önemli uyarıları yaptı:

Önceki akşam gözler yine televizyon ekranlarında kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın yapacağı açıklamalara çevriliydi.

Vaka risk durumunu gösteren haritaların iki haftada bir güncelleneceği duyurulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan hepimizi rahatlatan o açıklamayı yaptı.

Ülke genelindeki vaka seyrine bakarak tedbirlerde ve gevşemede yeni bir değişikliğe gitmeyeceklerini açıkladı.

Son iki haftada bir çok kentin vaka sayısında artış söz konusu idi. Doğrusu hepimiz tedirgin idik. Bunların içinde Bursa da vardı. Bursa’nın turuncu renge dönüşmesinden endişe ediliyordu.

Nitekim, Sağlık Bakanlığı 100 binde görülen pozitif vaka sayısını açıkladığında Bursa’nın rakamlarının 58’den 78’e yükseldiğin gördük. Vaka sayısındaki bu artış risk haritamızın rengini de değiştirebilirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vaka sayılarıyla birlikte hastanelerin doluluk ve yoğun bakım doluluk oranlarının da dikkate alındığını ve endişe edici bir veri olmadığını belirterek tedbirlerde değişikliğe gitmedikleri söyledi.

Bu durum elbette sevindirici. Ancak henüz salgının durağan bir seyir izlediğini ya da düşüşe geçtiğini görmüş değiliz.

Kurallara uyduğumuz müddetçe bunun altından kalkabiliriz.

Tehlike henüz geçmiş değil. Tedbiri elden bırakmamalıyız. Özgürlüklerimizi kaybetmemek için Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği 14 kurala uymaktan, uymayanları uyarmaktan başka çaremiz yok.

Aksi halde, bu belayı başımızdan savamayız.

Aşılama hızımız arttıkça daha güvenli hale geleceğiz. Bu yüzden aşılamada güven verici bir seviyeye ulaşana kadar bireysel ve toplumsal tedbirlere devam etmeliyiz.

Dün itibariyle ilimizdeki aşı sayısı ise 450 bine yaklaştı. Bunun 150 binine yakını 2. doz, 300 bine yakınını ise 1. doz oluşturuyor. Aşı vurulan sayımızı hızla artırmalıyız.

Aşı karşıtlığıyla mücadeleye ket vurmak isteyenlere de prim vermemeliyiz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X