Bursa’da tek! ‘Onlar elleriyle konuşuyorlar’

Türkiye’de 20 okul var, Bursa’da ise tek… Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi bünyesindeki anasınıfı, ilkokul, ortaokulla birlikte işitme engelli öğrenciler için entegre eğitim kampusu özelliği taşıyor.Elektrik-elektronik teknolojisi, metal teknolojisi, mobilya ve iç mekan tasarımı, moda tasarımı bölümleri olan okulda Ellerim Kültürümün Aynasıdır projesiyle Hacivat-Karagöz ve Nasreddin Hoca 5 ülke işaret diline çevrildi… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bursa’da tek! ‘Onlar elleriyle konuşuyorlar’

Türkiye’de… Benzer 20 okul var, ama Bursa’daki tek özel eğitim meslek lisesi olarak 20 yıldır işitme engelli çocuklara eğitim veriyor.

Üstelik…

Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi bünyesinde işitme engelli öğrenciler için anaokulu, ilkokul ve ortaokul da var. Bir anlamda, işitme engelli öğrenciler için entegre eğitim kampusu oluşturulmuş Nilüfer’deki Fethiye Mahallesi Nilüfer Hatun Caddesi’nde.

Meslek Lisesi’nde…

Elektrik-elektronik teknolojisi, metal teknolojisi, mobilya ve iç mekan tasarımı, moda tasarımı gibi bölümler yer alıyor.

İşte…

Akın Karakız’la birlikte; böylesine özel bir misyonu olan Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Samet Özarslan ve Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alan Şefi Levent Ustalar’la sohbet ederkenokulda işaret dili üzerine yürüttükleri işitme engelli projelerini de öğrendik.

Örneğin…

Erasmus projesi olarak uluslararası yürütülen Ellerim Kültürümün Aynasıdır projesi ilgimizi çekince, Özarslan ve Ustalar önce şu bilgiyi verdiler:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X