Bursa’da toplu taşıma kararı! Yeni yılda başlıyor…

Yasa gereği kamuya ait hatlarda çalışan özel halk otobüslerinde zaman zaman nahoş hadiseler yaşanıyordu. 65 yaş üstü vatandaşların, engelli, şehit, gazi yakınlarının ve diğer muafiyetli hemşerilerimizin kimi otobüslere ücretsiz binerken kabul edilemez davranışlara maruz kaldıkları, bunun da ulusal kanallarda haber konusu olduğunu hatırlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi şimdi hem esnafın mağduriyetini gidermek hem de vatandaşın benzer sıkıntılarla karşı karşıya kalmaması için mali destek kararı aldı. Uygulama yeni yılda yürürlüğe girecek. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Bursa’da toplu taşıma kararı! Yeni yılda başlıyor…

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yılın son meclis oturumunda, özel toplu taşıma aracı esnafına 45 milyon liralık sübvansiyon desteği çıktı.

Otobüs sahiplerine ücretsiz taşınan her yolcu için 2,90 lira, indirimli yolcular için de 1,40 lira sübvanse edecek olan Büyükşehir Belediyesi bunu esnafa BURULAŞ aracılığıyla dağıtacak. Kaynağı ise Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanacak.

Bursa ve ilçelerindeki 351 hatta geçerli olacak uygulama ile şikayetlerin aza indirilmesi öngörülüyor.

Meclise bilgi veren BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar, kendilerine verilecek kaynağın başka amaçla kullanılmasının mümkün olmadığını söyledi.

2019 yılında dağıtılan destek için Sayıştay’da yargılandıklarını da kaydeden Çapar, davanın lehlerine sonuçlandığını, yeni yılda bu kaynağın Sayıştayın uyarıları doğrultusunda verileceğini ifade etti.

Bu gelişmeler doğrultusunda hiç bir otobüs sahibi ya da sürücüsü kimseyi bedava taşıdıklarını iddia edemeyecek. Çünkü; destekle ücretsiz taşınan yolcuları Büyükşehir Belediyesi sübvanse etmiş oluyor.

Öte yandan;

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X