İhsan Aydın
İhsan Aydın

Ücretsiz yolcuya 45 milyonluk sübvanse

Yasa gereği kamuya ait hatlarda çalışan özel halk otobüslerinde zaman zaman nahoş hadiseler yaşanıyordu.

65 yaş üstü vatandaşların, engelli, şehit, gazi yakınlarının ve diğer muafiyetli hemşerilerimizin kimi otobüslere ücretsiz binerken kabul edilemez davranışlara maruz kaldıkları, bunun da ulusal kanallarda haber konusu olduğunu hatırlıyoruz.

Büyükşehir Belediyesi şimdi hem esnafın mağduriyetini gidermek hem de vatandaşın benzer sıkıntılarla karşı karşıya kalmaması için mali destek kararı aldı. Uygulama yeni yılda yürürlüğe girecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yılın son meclis oturumunda, özel toplu taşıma aracı esnafına 45 milyon liralık sübvansiyon desteği çıktı.

Otobüs sahiplerine ücretsiz taşınan her yolcu için 2,90 lira, indirimli yolcular için de 1,40 lira sübvanse edecek olan Büyükşehir Belediyesi bunu esnafa BURULAŞ aracılığıyla dağıtacak. Kaynağı ise Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanacak.

Bursa ve ilçelerindeki 351 hatta geçerli olacak uygulama ile şikayetlerin aza indirilmesi öngörülüyor.

Meclise bilgi veren BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar, kendilerine verilecek kaynağın başka amaçla kullanılmasının mümkün olmadığını söyledi.

2019 yılında dağıtılan destek için Sayıştay’da yargılandıklarını da kaydeden Çapar, davanın lehlerine sonuçlandığını, yeni yılda bu kaynağın Sayıştayın uyarıları doğrultusunda verileceğini ifade etti.

Bu gelişmeler doğrultusunda hiç bir otobüs sahibi ya da sürücüsü kimseyi bedava taşıdıklarını iddia edemeyecek. Çünkü; destekle ücretsiz taşınan yolcuları Büyükşehir Belediyesi sübvanse etmiş oluyor.

Öte yandan;

Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 99,9’luk hissesinine sahip olduğu BURULAŞ’ın sermayesinde de 59 milyon liralık artışa gidildi. Bunun KDV ödemesinden kaçmak için yapıldığı da açıklandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise meclis üyelerine, BURULAŞ’ın Bursa’daki işletmecilik modelini incelemek ve kendilerinden bilgi alma amaçlı aralarında muhalefete mensup belediyelerin de bulunduğu illerden talep geldiğini söyledi.

 

Duran inşaatta yeniden keser çekiç sesleri başladı

 

Acemler’de yapımı yılan hikayesine dönen Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatında yeniden keser çekiç seslerinin geldiğini görmek sevindiriciydi.

Dün aracımızla yolumuzun düştüğü bu bölgeden geçerken, ikmal ihalesine alan yeni şirketin işe hemen koyulduğunu öğrendik.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün 3 gün önce yer tesliminde bulunduğu firmanın şantiyede işbaşı yapması Bursa adına olumlu bir gelişme.

İlk yüklenicinin yarıda bırakarak sözleşmesinin tasfiye edildiği hastane inşaatı için Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz aylarda tamamlama (ikmal) ihalesine çıkmıştı.

Pandemi döneminde ilimizdeki yeni sağlık tesislerinin kentin yükünü aldığını gördük. Özellikte Şehir Hastanesi ve Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ek bölümleri Covid-19 hastalarının ilk ulaştığı merkezler oldu.

Kent merkezindeki bu yeni dev sağlık projesi de kısa sürede tamamlanıp hemşerilerimizin hizmetine sunulmalı.

Ulaşımı en rahat ve kaynağı da hazır olan bu yatırım artık daha fazla geciktirilmemeli.

 

Kamu borçlarını yapılandırma fırsatı kaçmasın

 

Devlet hem yurttaşına hem de alacaklı olan kamu kurumlarına büyük bir fırsat tanıdı. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla yerel yönetimlere borcu olan vatandaşlarımız 31 Aralık tarihine kadar başvurmaları halinde gecikme faizinin yüzde 90’a varan oranda silindiği yapılandırmadan faydalanabilecekler.

Artık kamu ile barış için son günler.

Kalan bir haftalık süreci değerlendiremeyen borçlu yurttaşlarımız büyük bir fırsatı kaçıracaklar. Belediyelerimizin bu amaçla alacaklı hemşerilerimize çağrı üstüne çağrı yaptıklarını görüyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X