Bursa’da uluslararası kriz çıkaran sporcu! Tehdit mi edildi?

Ukrayna Voleybol Federasyonu, Hekimoglu GCT BVİ’nin cuma günü transferini duyurduğu smaçör Tymofili Poluian’ı, aynı takımda bulunan Rus voleybolcu Alexey Nalobin’i öne sürerek geri çağırdı. 24 yaşındaki oyuncunun ise Bursa’yı terk etmesi bardağı taşırdı.

Bursa’da uluslararası kriz çıkaran sporcu! Tehdit mi edildi?

AXA Sigorta Efeler Ligi’ndeki temsilcilerimizden Hekimoğlu GCT BVİ, geçtiğimiz cuma günü 1998 doğumlu 198 cm boyundaki Ukraynalı smaçör Tymofili Poluian ile sözleşme imzaladığını duyurmuştu. 2021 Avrupa Altın Ligi’nde Ukrayna Milli Takımı ile gümüş madalya, Slovenya Kupası’nda ACH Volley Ljubljana takımıyla şampiyonluk ile MVP ödülü alan ve daha birçok başarıya imza atan 24 yaşındaki oyuncunun Bursa ekibine transferi büyük bir krize neden oldu.

KULÜP AÇIKLAMA YAPTI

Ukrayna Voleybol Federasyonu, Hekimoglu Global Connect Travel BVİ’de bulunan Rus voleybolcu Alexey Nalobin’i öne sürerek, milli oyuncuları Tymofili Poluian’i geri çağırdı. Bursa ekibi krizi aşmanın yollarını ararken, Tymofili Poluian’in haber vermeden şehri terk etmesi tepkilere yol açtı. Hekimoglu Global Connect Travel BVİ’den yapılan açıklamada şu ifdelere yer verildi:

OYUNCU TEHDİT EDİLDİ

“14.01.2023 Cuma günü transferi gerçekleşen Ukraynalı oyuncu Tymofili Poluian, 16.01.2023 günü Galatasaray ile oynadığımız mücadelede yeni geldiği için oynatılmamasına rağmen, takımla maç havasını soluması için kadroya dahil edildi ve kenarda yerini aldı. Maçtan sonra menajeri tarafından bize iletilen bilgiye göre; Ukrayna Voleybol Federasyonu’ndan telefon gelmiş ve kadromuzda Rus oyuncu (Alexey Nalobin) olduğu için, Poluian’ın takımımızdan ayrılması istenmiştir. Rus bir oyuncunun olduğu kulüpte, oyuncularının oynamasına asla izin vermeyecekleri, ayrılmadığı takdirde ise bir daha milli takıma alınmayacağı ve lisansının iptal edileceği bildirilmiştir.”

RUS’U GÖNDERİN DEDİLER

“Bize verilen bu bilginin devamında ise, “Rus oyuncuyu gönderin Tymofili kalsın, Rus oyuncunun yerine, size başka bir oyuncu verelim” teklifinde bulunulmuştur. Biz de, sporun ruhuna tamamen karşı olan böyle bir olayın içinde olmayacağımızı belirtip sözleşmemizden doğan hakkımızı talep ettik. Menajer ile görüşmelerimiz devam ederken, 16.01.2023 Pazartesi’yi Salı gününe bağlayan gece, oyuncu otelden kaçıp gitmiştir. Konuyla ilgili hukuki tüm haklarımızın takipçisi olacağız. Unutulmamalıdır ki; savaşın her türlüsüne karşıyız ve sporcuların bu kirli savaşlara alet edilmesini asla kabul etmeyeceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X