Bursa’da üniversite öğrencilerine güzel haber! Formül arayışı var…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen yerel yönetimlerin öğrenci burslarıyla ilgili sıcak gelişmeyi bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da üniversite öğrencilerine güzel haber! Formül arayışı var…

Aydın, yazısında şu bilgileri verdi:

Belediyelerin kendi bütçelerinden üniversite öğrencilerine burs vermesini CHP yıllar evvel Anayasa Mahkemesi’ne taşıyarak iptal ettirmişti.

Yerel yönetimlerin üniversite öğrencilerini burssuz bırakan o düzenleme sonrası kimi belediyeler başka formüller buldular.

Bursa’da da bu konuda arayışlar vardı.

Kulağımıza gelen bilgiler, Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bir kooperatif  kurulması hazırlığı var. Büyükşehir Belediyesi bu kooperatif aracılığıyla Bursa’da ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs vermek için formül arayışında.

Kuruluş çalışmaları süren kooperatif için önümüzdeki aylarda kamuoyuna detaylı açıklama yapılması bekleniyor.

Böylece, ülke genelinde olduğu gibi Bursa’da da CHP yüzünden bütçesinden öğrenciler için burs veremeyen Büyükşehir Belediyesi kendi formülünü üretmiş olacak.

Başkan Alinur Aktaş’ın bu amaçla bürokratlarını talimatlandırdığı ve çalışmayı kısa sürede tamamlamalarını istediği de konuşuluyor.

Kooperatif hayata geçtiğinde, Bursa’da koşulları tutan yüzlerce üniversite öğrencisinin burstan faydalanması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X