Bursa’da üretimi her geçen yıl katlanıyor! Yurtdışından talep çok…

Yaban mersini diğer adıyla blueberry veya maviyemiş Bursa’nın belirli bir kaç ilçesinde yayılmaya başladı.’Yaban mersini neden bu kadar konuşuluyor?’ Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesinden aktardı…

Bursa’da üretimi her geçen yıl katlanıyor! Yurtdışından talep çok…

İnegöl başta olmak üzere Orhaneli ağırlıklı üretim her geçen yıl katlanıyor. Ekşimsi, farklı tattaki aromasıyla hem damak zevkimize hitap eden hem de ilaç sektöründe kullanılan bu ürün yurtdışında da çok tercih ediliyor.

Bu konuda Orhaneli’de bir Yaban Mersisini Yetiştiricileri Kooperatifinin kurulduğunu da biliyoruz.

Önceki gün meslektaşım Neslihan Çelik Alkoçlar aradı.

Meğer Bursa’ya modern bahçe sistemlerini getiren Alara’nın kurucusu Yavuz Taner’in çocuklarının bu işe de el attıklarını söyledi.

Bursa’da Safir Berry adlı bir firma kurulmuş. O firmanın bahçe buluşmalarına davetliydik, katılamadık ama sağ olsun bültenini göndermişler.

Firma satış müdürü Cihan Tozlu, farklı bölgelerde yer alan seraaltı, plastik tünelaltı, dolu/yağmur netialtı ve açık alanlardaki tesisler sayesinde farklı iklim koşullarına rağmen maviyemiş yetiştirebildiklerini vurguluyor.

Tozlu, bu yöntemle hasat süresinin de aya kadar uzatılabildiğine dikkat çekiyor. Firmanın bu alanda üretim yatırım yapmak isteyenlere de bahçe kurulumundan rafa kadar her daim destek olduğu vurgulanıyor.

Şirketin Bursa’nın yanı sıra Manisa ve Antalya’da da üretime başladığını öğrenmek sevindirici. Öyle anlaşılıyor ki, yaban mersini Bursa’da geleceğin yıldız meyvelerinden biri olacak. Bu yıl kilosunun 50 liranın üzerinde satıldığını öğrenmiştik.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X