Bursa’da yeni metro hattına isim önerisi!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Büyük Birlik Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın’ın Emek-Şehir Hastanesi Metrosu’nun bir istasyonuna yaptığı isim önerisini bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da yeni metro hattına isim önerisi!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Büyük Birlik Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın’ın Emek-Şehir Hastanesi Metrosu’nun bir istasyonuna yaptığı isim önerisini bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’nın kentiçi ulaşımının kilometre taşlarından biri olması beklenen Emek-Şehir Hastanesi Metrosu’nun bildiğiniz gibi 4 istasyonu var.

O istasyonlardan birine metronun geçtiği güzergahtaki Ahmet Yesevi Mahallesi’nin ismi verilmesi isteniyor.

İstek, aynı zamanda bu mahallede oturan Büyük Birlik Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın’dan geldi.

Başkan Aydın dün telefonla aradığında, konuya ilişkin görüşlerini paylaştığı basın bültenini bize de gönderdiğinden bahsetti ve taleplerini kamuoyu ile de paylaştığını söyledi.

Aydın şöyle konuştu;

“Emek-Şehir Hastanesi metro hattı hayırlı olsun. Bölge halkı olarak yıllardır beklediğimiz Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı’nın yapımına başlanmasından memnuniyet duyuyoruz. Geçit, Balat, Ahmet Yesevi, Nilüferköy ve hatta Bademli’de yaşayan insanlarımızın yararlanacağı hafif raylı sistemin devreye girmesi için yıllardır BBP olarak çaba sarf ettik” dedi.

Aydın, Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı’nın temeli atılmasında Şehir Hastanesi’nin devreye alınmasının etkili olduğunun altını çizdi ve şöyle devam etti;
“Şehir Hastanesi olmasaydı, böyle bir girişimde bulunulmayacaktık, geç de olsa temel atılmasını memnuniyetle karşılıyoruz ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca istasyonlarda birine Ahmet Yesevi ismi verilmesini istiyoruz.”

Bizce de makul bir istek.

İstasyonların isim konusu Büyükşehir Belediye Meclisi’nde karara bağlanıyor. Acaba, bahsi geçen isimler için önceden bir karar alındı mı bilmiyoruz.

Eğer alınmamışsa, BBP’li Aydın’ın önerisi, isimlerin görüşülüp karara bağlanacağı Büyükşehir Belediye Meclis oturumunda değerlendirilmeli.

Bursaray’ın istasyonlarına ad verirken de mahalle isimlerine ağırlık verilmişti.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X