İhsan Aydın
İhsan Aydın

BBP’den istasyona Ahmet Yesevi teklifi

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’nın kentiçi ulaşımının kilometre taşlarından biri olması beklenen Emek-Şehir Hastanesi Metrosu’nun bildiğiniz gibi 4 istasyonu var.

O istasyonlardan birine metronun geçtiği güzergâhtaki Ahmet Yesevi Mahallesi’nin ismi verilmesi isteniyor.

İstek, aynı zamanda bu mahallede oturan Büyük Birlik Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın’dan geldi.

Başkan Aydın dün telefonla aradığında, konuya ilişkin görüşlerini paylaştığı basın bültenini bize de gönderdiğinden bahsetti ve taleplerini kamuoyu ile de paylaştığını söyledi.

Aydın şöyle konuştu;

“Emek-Şehir Hastanesi metro hattı hayırlı olsun. Bölge halkı olarak yıllardır beklediğimiz Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı’nın yapımına başlanmasından memnuniyet duyuyoruz. Geçit, Balat, Ahmet Yesevi, Nilüferköy ve hatta Bademli’de yaşayan insanlarımızın yararlanacağı hafif raylı sistemin devreye girmesi için yıllardır BBP olarak çaba sarf ettik” dedi.

Aydın, Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı’nın temeli atılmasında Şehir Hastanesi’nin devreye alınmasının etkili olduğunun altını çizdi ve şöyle devam etti;
“Şehir Hastanesi olmasaydı, böyle bir girişimde bulunulmayacaktık, geç de olsa temel atılmasını memnuniyetle karşılıyoruz ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca istasyonlarda birine Ahmet Yesevi ismi verilmesini istiyoruz.”

Bizce de makul bir istek.

İstasyonların isim konusu Büyükşehir Belediye Meclisi’nde karara bağlanıyor. Acaba, bahsi geçen isimler için önceden bir karar alındı mı bilmiyoruz.

Eğer alınmamışsa, BBP’li Aydın’ın önerisi, isimlerin görüşülüp karara bağlanacağı Büyükşehir Belediye Meclis oturumunda değerlendirilmeli.

Bursaray’ın istasyonlarına ad verirken de mahalle isimlerine ağırlık verilmişti.

 

Yenişehir’de pide ve ekmek zamsız

Yenişehir’in MHP’li Belediye Başkanı Davut Aydın’ı uzaktan da olsa takdirle izliyoruz.

İttifak ortağı AK Parti ile uyumlu bir birliktelik sergiliyor. Milletvekilleri, il başkanlığı, ilçe yönetimleriyle, hatta Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile de son derece olumlu giden bir diyaloğu var. Yenişehir, Bursa, AK Parti ve MHP  arasındaki bu birliktelikten elbette ilçe ve Yenişehir sakinleri istifade ediyor.

Bu sayede Büyükşehir’den talep edilen hizmetlerle merkezi hükümetten istenilenler geri çevrilmiyor.

Davut Başkan eksik olmasın dün elektronik postamıza göndermiş.

Yenişehir’de göreve geldiğinden bu yana ramazan aylarında ekmek ve pideye zam yapmamaktan bahsediyor.

Başkan Aydın, pandemi şartlarında hemşerilerini düşünerek bu yıl da belediyeye ait YESAŞ’ta üretilen pide ve ekmeğe zam yapmayacaklarını duyurmuş.Yenişehir’de 300 gramılık ekmek ve pide 1,75 TL’den satılmaya devam edilecek.

Doğrusu, Bursa’daki fırınların ve diğer ilçelerimizce de örnek alınması gereken bir davranış.

Ayrıca, bildiğimiz kadarıyla Kaymakam beyin de geçmişte ekmeğe zam talebini geri çevirdiğini hatırlıyoruz.
Yenişehir’de yılda 5,5 milyon adet ekmek ve pide üretecek kapasiteye sahip bir belediye ekmek fabrikasının bulunması sevindirici.

Bunun fiyat dengelemede de etkili olduğununa inanıyoruz.

 

Osmangazi’den satılık daireler

Belediyelerimizin önemli gelir kalemlerinden biri de gayrimenkul satışlarıdır. Bundan belediye başkanları bütçelerine önemli oranda gelir sağlarlar. Ancak bazen de ekonomik gidişata endeksli olarak satılan mülklere talipli çıkmaz.

Bursa’nın 1 milyona yaklaşan nüfusuyla en büyük ilçesi Osmangazi’de kat karşılığı yaptırılan inşaatlardan düşen hisseler satışa çıkarıldı.

Osmangazi Belediye Encümeni önümüzdeki 13 ve 15 Nisan’da gerçekleştireceği ihalelerle toplamda 22 daireyi daha satacak.

400 bin lira dolayındaki daireler 3+1 niteliklere sahip.

Bakalım ihaleye talipli çıkacak mı?

Osmangazi Belediyesi, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Bölgesi’ndeki payına düşen daire ve dükkânları da uzunca süredir satmayı sürdürüyor.

Başkan Mustafa Dündar’ın buradan elde edilen geliri yine ilçenin devam eden yatırımlarında kullandığını biliyoruz.

Belediyelerin zaman zaman buna da ihtiyacı var. Gelir ortaklığı ya da kat karşılığı yaptırılan inşaatlardan azımsanmayacak sayıda daire düşüyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X