Bursa’da yıkılan okullara tepki! Barajlar neden dolmadı?

olay.com.tr’de yayınlanan, gazeteciler Mustafa Özdal ve Yaman Kaya’nın hazırlayıp, sunduğu “Gündem Özel” programına katılan Gelişim ve Demokrasi Partisi İl Başkanı Zeki Baştürk, “Bursa’da yıkılan okullara bakıyoruz yerlerine henüz yenisi yapılmadı. Kalabalık sınıflar, niteliksiz eğitim var. O kadar yağmur ve kardan sonra Türkiye’deki tüm barajlar dolu ama Bursa’daki barajlar hala nedense yüzde 100 doluluğa ulaşamadı” dedi.

Bursa’da yıkılan okullara tepki! Barajlar neden dolmadı?

Gelişim ve Demokrasi Partisi İl Başkanı Zeki Baştürk, “19 Mayıs, Türk ulusu için çok önemli, değerli bir gün. 19 Mayıs sadece Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışı değil bir ulusun uyanışı, bir ulusun kurtuluşunun başlangıç günüdür. Mustafa Kemal, Samsun’a çıktıktan sonra attığı her adımda bir yandan kurtuluş mücadelesini başlatırken öte yandan da kuracağı devletin, cumhuriyetin temellerini ve ilkelerini de ortaya koymaya başlamıştır” şeklinde konuştu.

Gelişim ve Demokrasi Partisi neyi önceliyor?

Baştürk, “Gelişim ve Demokrasi Partisi’nin ilk başkanlığı önerildiğinde gerek tüzüğü gerekse parti programını inceledim. Kabul etmemi sağlayan iki neden vardı. Bunlardan birisi kurtuluş ve kuruluş değerlerine sahip çıkmasıydı. Gerçekten Mustafa Kemal’in ilkelerine, bıraktığı Cumhuriyet’e, devrimlere sahip çıkmak, onu korumak bugünkü karanlık günlerden çıkmak için de en temel ögenin yine Mustafa Kemal’in düşünceleri olduğunu düşünüyorum. Programda da bunları gördüm. İkinci bir özelliği ise partinin kadına değer vermesi. En önemli özelliklerinden biri de buydu. Bu partinin en büyük özelliği eşit temsil hakkının olması. Ayrı bir kadın, gençlik kolları ayrımı yok. Herkes yönetimlerde söz ve karar sahibi. Dünyada kadının yer aldığı her hareket başarılı olmuşturdedi.

Bursa’daki yerel iş birliği 12 partiye çıkacak

Bursa’da 10 partinin iş birliğini değerlendiren Zeki Baştürk, “Mevcut siyasi iktidar olaylara ve sorunlara çözüm getireceğine sürekli kavga içinde. Söylemleri hep ötekileştirici. Son zamanlarda ittifaklar oldu. Baktık iki ittifak var. Onlarda da genişleme, herkesi kapsama gibi bir düşünce olmadı. Onu gözlemledik. Oysaki içinde bulunduğumuz koşullar hepimizi ilgilendiriyor. Birlikte hareket etmekten yana tavır almak gerekiyor. Biz de bir araya geldik. Önce tanışma fikrinden ortaya çıktı. Kahvaltı organizasyonunda tanıştık. Daha sonra somutlaştıralım dedik. Bursa’daki yerel sorunlara el atarak oradan çözüm yolları önerdik. Bu şekilde somutlaştırdık. İlk olarak Bursa’daki yıkılan okullarla ilgili basın açıklaması yaptık. Sonra giderek arttı. Yakında iki partinin daha katılma olasılığı var. Sanıyorum iş birliği Bursa’da 12 partiye çıkacak” ifadelerini kullandı.

Bursa’da yıkılan okullara tepki

Gelişim ve Demokrasi Partisi İl Başkanı Zeki Baştürk, sözlerini şöyle tamamladı:

Bursa’da doğru giden hiçbir şey yok diyebilirim. En önemli sorun olarak başa eğitimi koyuyorum. Sağlık, ulaşım, su sorunu gibi her alan başlı başına bir sorun. Bursa’da yıkılan okullara bakıyoruz yerlerine henüz yenisi yapılmadı. Kalabalık sınıflar, niteliksiz eğitim var. O kadar yağmur ve kardan sonra Türkiye’deki tüm barajlar dolu ama Bursa’daki barajlar hala nedense yüzde 100 doluluğa ulaşamadı. Nedeni yeraltı yapılaşmasının düzensiz oluşu.

Gelişim ve Demokrasi Partisi İl Başkanı Zeki Baştürk’ün açıklamalarının tamamını videomuzdan izleyebilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X