Bursa’daki 60 dönümlük arazinin satışına itiraz!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Keles ilçesi Gököz Mahallesi’nde satışa çıkarılan 60 dönümlük araziyle ilgili gelen itirazı bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’daki 60 dönümlük arazinin satışına itiraz!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Önceki hafta bu sütunlardan Bursa’nın Keles ilçesinde doğa harikası bir yer olarak bilinen Gököz Mahallesi’ndeki yaklaşık 60 dönümlük belediye arazisinin satışa çıkarıldığını aktarmıştık.

Keles Belediyesi mülkiyetindeki o arazi için yaklaşık 12 milyon lira tahmini bedelle açık teklif yöntemiyle satış yapılacağı duyurulmuştu.

Gököz Mahallesi’nden Mustafa Yıldız adlı bir okurumuz elektronik postamıza gönderdiği iletiyle satışa karşı olduklarını bildirmiş.

Okurumuz Yıldız, “Gököz Köyü’nün bir ferdi olarak bu arazinin satışına rızamız yoktur. Bu arazi bizim meramızdır ve köyümüze aittir. Lütfen, buranın satışını istemediğimize dair de köyümüz adına haber yapar mısınız” demiş.

Keles Belediyesi’nin ilçeye yeni yatırımlar kazandırma adına satışa çıkardığını düşündüğümüz o arazi için belli ki, mahalle sakinlerinden tepki var.

Buna rağmen satış gerçekleşir mi, onu ihale günü göreceğiz.

Diğer yandan, Gököz Mahallesi sakinlerinin arazinin satışının durdurulması için siyasi otoriteyle de irtibata geçtiğini öğrendik.

AK Parti Genel Merkezi’ne ve Bursa İl Başkanlığı’na ulaşan mahalle sakinlerinin, Keles Belediyesi’nin satışı iptal etmesi konusunda girişimleri olduğu konuşuluyor.

Satışa yerel sosyal medya hesaplarından da itirazların yükseldiğini görüyoruz.

6360 Sayılı Bütünşehir Kanunu ile birlikte köyden mahalleye dönüşen Gököz Mahallesi’ndeki bu arazi öyle görünüyor ki, belediye ile mahalle sakinleri arasında soruna dönüşmüş.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin’e arazinin satışının iptali için çağrılarını yineliyorlar.

Başkan Keskin’in talebe nasıl bir karşılık vereceğini bilmiyoruz.

Suni gölet ve kırsal turizm yatırımının bulunduğu Gököz Mahallesi Türk Sanat Müziği’nin ünlü sanatçısı merhum Müzeyyen Senar’ın doğduğu köy olarak da biliniyor.

Uludağ’ı arka cepheden gören mahalledeki bu dev arazi satışı, AK Partili Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin’i de zora sokacak görünüyor.

Satış iptal edilmezse, mahalle sakinlerinin konuyu yargıya taşıyacakları da dillendiriliyor.

Bu da Gököz Mahallesi sakinleri ile Keles Belediye Başkanlığı’nın hukuken karşı karşıya geleceği anlamına geliyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X