Bursa’daki 9 tesise durdurma kararı!

Çevre bilinciyle tanışmamız henüz yeni, ama umursamazlığı aşamayınca suyu, denizi, havayı, doğayı kirlettik. Gözümüzün önündeki Marmara Denizi’ni de buraya akan nehirlere bırakılan atıklarla doldurduk. Nilüfer Çayı’na bırakılan atıkları TBMM gündemine taşıyan ve önlemleri soran CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı cevabından, yapılan denetimleri ve verilen cezaları öğrendik… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bursa’daki 9 tesise durdurma kararı!

Anımsıyoruz da… 1978-1979 yıllarında çalıştığımız Doğru Hakimiyet’te, o yıllarda Almanya’dan dönmüş olan rahmetli Ziya Güney de yazıyordu.

Yazılarında da, “Almanya’da bunlar çok önemli” diye başlayıp, buralarda pek önemsenmeyen çevre konularını anlatıyor ve uyarılarda bulunuyordu.

Geçen süreçte…

Çevrenin önemini ve yaşamsal değerini hep birlikte anlayıp öğrendik, ama ne yazık ki umursamazlık hep devam etti.

Geldiğimiz noktada…

Havamız bozuldu, suyumuz kirlendi, denizlerimize zehir karıştı, ormanlarımız eksildi, tarımsal üretimin bile dengesi bozuldu.

Nitekim…

Marmara Denizi’nde ortaya çıkan müsilaj kâbusundan sonra gözler denizi kirleten kaynaklara çevrildi ve Bursa’nın ortasından geçip Marmara’ya ulaşan Nilüfer Çayı’nı kirlettiğimizi, ciddi boyuta ulaşınca fark ettik.

İşte…

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da, Nilüfer’in nasıl kirlendiğini gözler önüne sermek için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması isteğiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Önergesinde…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X