Bursa’daki bu 150 lojmana ne olacak?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Orhaneli ilçesinde depremzede vatandaşlarımız için hazırlanan lojmanlardaki son durumu köşesine taşıdı.

Bursa’daki bu 150 lojmana ne olacak?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yüzyılın afetinden kurtulup Anadolu’nun değişik illerine göç eden depremzedelere gittikleri hemen her kentte devlet ve millet kucak açtı.

Orhaneli ilçemizde eski TKİ Kömür lojmanları olarak bilinen ve mülkiyeti Elektrik Üretim AŞ’ye geçen binalar artık geçici olarak, ‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyası kapsamında depremzede ailelere tahsis edildi.

Buna ilişkin protokol Vali Yakup Canbolat ile Bursa’ya gelen EÜAŞ Genel Müdürü İzzet Alagöz arasında imzalandı.

Doğalgaz dönüşümleri EÜAŞ tarafından yapılan lojmanların tefrişat masrafları da hayırseverlerce karşılandı.

Deprem bölgesinden gelen acılı ailelerin Orhaneli’deki lomanlara yerleşmeye başladıklarını görüyoruz. Ailelerin ilk ziyaretçileri de EÜAŞ Genel Müdürü Alagöz ile Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt olmuş.

Depremzedeler illerindeki kalıcı konutlar tamamlanana kadar Orhaneli’de sakin ve temiz bir ortamda afetin psikolojik etkilerini üzerilerinden atmış olacaklar.

Bu konuda Orhaneli’nin de kendilerine iyi geleceğini, misafirperver ilçe halkının ailelere kol kanat gereceklerine inanıyoruz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X