İhsan Aydın
İhsan Aydın

Çalı Yolu’na Hasanağa’ya kadar acele kamulaştırma

Köşe Yazısını Dinle

Nilüfer’deki Çalı Kavşağı’ndan Demirci Mahallesi girişine kadar Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından genişletilen yolun devamı getiriliyor.

Dün imzalanan yeni Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çalı’dan Hasanağa’ya kadar 16 kilometrelik etabın tümünün genişletilmesi için acele kamulaştırma kararı alındı.

Buna ilişkin karar resmi gazete de yayınlandı.

Beşevler Küçük Sanayi Kavşağı’ndan Demirci Mahallesi ayrımına kadar etabın yoldaki sürüş konforunu artırması ve trafiği rahatlatması sonrası projenin organize sanayi bölgeleri bulunan güzergahta, eski Mustafakemalpaşa yolu üzerindeki Hasanağa’ya kadar uzatılması da kesinleşti.

Bu kapsamda, Beşevler’den başlayıp Demirci girişine kadar tamamlanan etap, Alaaddinbey, Çalı, Yaylacık, Tahtalı, Kayapa ve Hasanağa mahallelerine kadar genişlemiş ve uzamış olacak.

Bu etaba ilişkin Karayolları Genel Müdürlüğü’nün önümüzdeki günlerde tekrar yapım ihalesine çıkması bekleniyor.

Güzergâh üzerindeki mülk sahiplerinden de işyerlerini boşaltmaları talep edilmişti.

Yeni yerleşim bölgelerinin ve sanayi bölgelerinin yoğun olduğu bu etabın açılmasıyla birlikte İzmir yolu trafiğinin de olumlu manada etkileneceğini düşünüyoruz.

Bursa’nın yerleşim ve istihdam bakımından öne çıkan semtlerine ulaşım da böylece kolaylaşmış olacak.

Sürücülerin önceki düzenlemeyi çok beğendiklerini haber alıyorduk. Şimdi bunun uzatılıyor olması sevindirici. Konuyu sık sık sosyal medya mecralarında gündeme getiren MHP’li Cemil Aydın’ı da kutluyoruz.

Maksat hasıl olmuş oldu.

Yükü kaldırmayan yol, çift yönde 4’er şerit olarak Hasanağa’ya kadar genişlemiş olacak.

Konuyu yakından takip ettiğini bildiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş buradaki yapım masrafını da Karayolları’nın üstelenmesini sağlamış oldu. Yoldaki peyzaj çalışmalarını ise Büyükşehir Belediyesi yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BursaYüksek Standartlı Demiryolu Projesi’nin kalan etaplarına ilişkin acelele kamulaştırma kararından sonra bu etabın istimlakını de imzalamış oldu.

 

Meclis üyeleri vekil aday adaylığı için istifa ediyor

14 Mayıs seçimlerinin sıkışık takvimi siyasi partilerin aday belirleme süreçlerini de hızlandırdı. Başvuruları almaya başlayan partiler bir yandan da Yüksek Seçim Kurulu’nun ilan ettiği takvime göre aday belirleme yöntemlerini de devreye aldılar.

Kamudan ve teşkilatlardan istifa süreçlerini kısa tutan partiler adayların ilan edip bir an evvel sahaya çıkmaya hazırlanıyorlar.

Bu minvalde AK Parti’nin hafta sonu internet ten Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başvuran adaylar arasından bir temayül yoklaması yapacak.

AK Parti’de buna ilişkin hazırlıklar sürüyor. Bir yandan da milletvekili aday adaylığı düşünen yöneticiler istifa etmeye devam ediyor.

AK Parti’den milletvekili aday adaylığı düşünen Zeki Eker de Osmangazi Belediye Meclis üyeliğinden istifa etti.

CHP’den Nilüfer Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, Nilüfer Belediye Meclis üyeleri Vildan Özkula, Mesut Şehitoğlu’nun da vekil aday adaylığı için görevlerinden istifa ettiklerini öğrendik. CHP’den İnegöl Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erkan Dönmez de istifa eden üyeler arasında.

Bu arada CHP’ye Bursa’dan milletvekili aday adaylığı için başvuranların sayısının 60’ı bulduğu konuşuluyor. Bursa’dan sadece Muş kökenli 23 ismin CHP’ye doysa verdiği dillendiriliyor.

 

EÜAŞ’ın dayalı döşeli 150 lojmanı artık depremzedenin

Yüzyılın afetinden kurtulup Anadolu’nun değişik illerine göç eden depremzedelere gittikleri hemen her kentte devlet ve millet kucak açtı.

Orhaneli ilçemizde eski TKİ Kömür lojmanları olarak bilinen ve mülkiyeti Elektrik Üretim AŞ’ye geçen binalar artık geçici olarak, ‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyası kapsamında depremzede ailelere tahsis edildi.

Buna ilişkin protokol Vali Yakup Canbolat ile Bursa’ya gelen EÜAŞ Genel Müdürü İzzet Alagöz arasında imzalandı.

Doğalgaz dönüşümleri EÜAŞ tarafından yapılan lojmanların tefrişat masrafları da hayırseverlerce karşılandı.

Deprem bölgesinden gelen acılı ailelerin Orhaneli’deki lomanlara yerleşmeye başladıklarını görüyoruz. Ailelerin ilk ziyaretçileri de EÜAŞ Genel Müdürü Alagöz ile Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt olmuş.

Depremzedeler illerindeki kalıcı konutlar tamamlanana kadar Orhaneli’de sakin ve temiz bir ortamda afetin psikolojik etkilerini üzerilerinden atmış olacaklar.

Bu konuda Orhaneli’nin de kendilerine iyi geleceğini, misafirperver ilçe halkının ailelere kol kanat gereceklerine inanıyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X