Bursa’daki bu dönüşüm için okur ne düşünüyor?

Bursa’nın göbeğindeki bir çöküntü alanı yıllardır konuşuluyor. Dönüşüm için geçmiş belediye başkanları onca proje geliştirdi. Ancak, görev süreleri o projeleri hayata geçirmeye yetmedi. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Bursa’daki bu dönüşüm için okur ne düşünüyor?

Bursa’nın göbeğindeki bir çöküntü alanı yıllardır konuşuluyor. Dönüşüm için geçmiş belediye başkanları onca proje geliştirdi. Ancak, görev süreleri o projeleri hayata geçirmeye yetmedi.

İyi hatırlıyoruz.

Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanları Erdem Saker’den Erdoğan Bilenser’e, merhum Hikmet Şahin’nden Recep Altepe’ye hepsi eski tabakhanelerin bulunduğu Sıcaksu bölgesini kente yaraşır bir alana dönüştürmek için çabaladı.

Fakat, hem ekonomik hem idari hem de hukuki koşullar hiçbirine projelerini başlatma fırsatı sunmadı.

Görevdeki Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bir ara termal bölge olması beklenen alanı TOKİ işbirliğiyle kente kısmen konut olarak kazandırmayı düşündü.

O düşüncenin şimdi, gerçekleşen TOKİ inşaat ihalesiyle birlikte hayata geçmesine ramak kalmış görünüyor.

Bölgenin kullanım değişikliği muhalefetin de tepkisini çekiyor. CHP İl Başkanlığı Sıcaksu bölgesinin toplu konut olarak değerlendirilmesine karşı çıkıyor.

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X