İhsan Aydın
İhsan Aydın

Sıcaksu’daki dönüşüm için okur ne düşünüyor?

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’nın göbeğindeki bir çöküntü alanı yıllardır konuşuluyor. Dönüşüm için geçmiş belediye başkanları onca proje geliştirdi. Ancak, görev süreleri o projeleri hayata geçirmeye yetmedi.

İyi hatırlıyoruz.

Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanları Erdem Saker’den Erdoğan Bilenser’e, merhum Hikmet Şahin’nden Recep Altepe’ye hepsi eski tabakhanelerin bulunduğu Sıcaksu bölgesini kente yaraşır bir alana dönüştürmek için çabaladı.

Fakat, hem ekonomik hem idari hem de hukuki koşullar hiçbirine projelerini başlatma fırsatı sunmadı.

Görevdeki Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bir ara termal bölge olması beklenen alanı TOKİ işbirliğiyle kente kısmen konut olarak kazandırmayı düşündü.

O düşüncenin şimdi, gerçekleşen TOKİ inşaat ihalesiyle birlikte hayata geçmesine ramak kalmış görünüyor.

Bölgenin kullanım değişikliği muhalefetin de tepkisini çekiyor. CHP İl Başkanlığı Sıcaksu bölgesinin toplu konut olarak değerlendirilmesine karşı çıkıyor.

Geçtiğimiz günlerde bu konuyu ele aldığımız makalemiz üzerine okurdan da hem öneri hem de itiraz edenler vardı.

Onlara da izninizle sütunlarımızda yer vermek istiyoruz.

İsmi bizde saklı okurumuz 40 yıllık Gaziakdemirli olarak kamulaştırılan alanın konuta dönüştürülmesini doğru bulmadığını belirtiyor ve kendilerini proje dışında bıraktıklarını düşündüğü Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuda, ‘hakkını helal etmediğini’ söylüyor.

Buna benzer bir sözü Başkan Aktaş’tan da duymuştuk.

Aktaş, Beşyol’daki dönüşüm alanında da karşılaştığı bir vatandaşın kendisine bu proje nedeniyle hakkını helal etmediğini söylediğini anlatmıştı.

İkinci okurumuz ise daha çok öneri sunuyor.

Okurumuz, “Kentsel dönüşüm, çöküntü ve boş alanlarda zemin artı 5 vermek suretiyle mümkün iken, özel sektörü binaların yoğun olduğu alanlara çekmez. Sırameşeler, Alemdar Gaziakdemir ve Soğanlı bütün olarak ele alınmalı, kat yoğunluğu nispeten biraz daha artırılmalı, mesela zemin artı 8 olabilir. Ancak o vakit özel sektörü sisteme dahil edebiliriz” diyor.

Aynı okur devamla şunları da ekliyor:

“Sosyal donatı alanları, yeşili ile Kanalboyu, Botanikpark, Kültürpark, Hayvanat Bahçesi bir bütünlük oluşturacak şekilde geniş uzun yürüyüş yolları yapılmalı, binalar muhakkak fore kazık ile inşa edilmeli.

Okurumuz bir de kendince haksız bulduğu duruma şu satırlarla dikkat çekiyor:”

“Aynı aks üzerinde Millet Mahallesi’nde 10 kat, Soğukkuyu girişindeki nerede ise hiç yeşili bulunmayan beton yığını projede çok kat oluyor da bahsettiğim mahallelerde neden fazla kat olmaz?”

Bu sütunlardan zaman zaman okur görüşlerine de yer veriyoruz. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin projelerine hissi davranmamak gerek. Hiçbir belediye başkanı, projesini kent ve kentli yararı yoksa hayat geçirmek istemez.

Muhakkak kent yararı için mağdur edildiğini düşünen hemşerilerimiz vardır. Onlar da hakkını hukuken aramalılar.


BTÜ’nün Teknofest ba
şarısı

T3 Vakfı’nın düzenlediği TEKNOFEST’in kimi yarışma ayakları Bursa’daki Yunuseli Havalimanı’nda gerçekleştirildi. O yarışmalarda Bursa Teknik Üniversitesi adeta oluşturduğu takımlarla rüzgar gibi esmiş.

Bursa Teknik Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Arif Karademir bilgilendirdi.

BTÜ’nün takımları gerek serbest gerekse ekip olarak girdikleri yarışmalarda hiç de küçümsenmeyecek sıralama ve puan elde etmişler.

BTÜ takımları, savaşan İHA döner kanat yarışı’nda birinci, İHA sabit kanat yarışında üçüncü, İHA döner kanatta 4. ve 5. İHA sabit kanatta 7, serbest dallarda da 26 ve 43. sırada yer almışlar.

Rektör Karademir, yarışlarda büyük başarı elde eden gençlere ve hocaları Prof. Dr. Hasan Mandal’a ve T3 Vakfı’na da teşekkür ediyor.


Sokak oyunlar
ımızı gelecek kuşaklara taşıyacak şenlik

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Müzeler Şube Müdürlüğü unutulmaya yüz tutan gelenek ve göreneklerimizi canlı tutma ve gelecek kuşaklara taşıma adına birbirinden değerli etkinlikler gerçekleştiriyor.

Bursa Müze bunlara en son Sokak Oyunları Şenliği’ni de ekliyor.

14.Bursa Sokak Oyunları Şenliği önümüzdeki haftasonu Hüdavendigar Kent Parkı’nda gerçekleştirilecek. 7’den 77’ye herkesin davetli olduğu şenlik 80 ve 90’lı yıllarda çocuk olma temasıyla yapılacak.

Çeşitli atölye ve sahne gösterilerinin de yer aldığı şenliğe çocuklarımıza mutlaka götürmeliyiz.Teknoloji bağımlısı çocuklarımıza o dünya dışında da vakit geçirebilecekleri bir şeyler olduğunu göstermeliyiz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X