Bursa’daki bu fabrika Avrupalıyı tedirgin ediyor

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesinde, Bursa‘nın ve Türkiye‘nin önde gelen asfalt ve asfalt ekipmanları üreticilerinden Simge Asfalt ile ilgili dikkat çeken bilgiler aktardı.

Bursa’daki bu fabrika Avrupalıyı tedirgin ediyor

Türkiye makina imalat sektöründe küçümsenmeyecek bir potansiyele sahip. Aslında, bu hemen her sektör için geçerli ama kimileri daha önde.

Geçen gün Bursa‘nın ve Türkiye‘nin önde gelen asfalt ve asfalt ekipmanları üreticilerinden Simge Asfalt‘ın Yönetim Kurulu Başkanı Emre Gencer ile sohbet ederken ülkemizin bu alandaki başarısıyla kıvandık.

Emre Bey anlattıkça Türkiye‘nin makina imalat sektöründe Avrupalı rakiplerini bile tedirgin ettiğini fark ettik.

Emre Gencer aynı zamanda kısa adı MİB olan, Türkiye Makina İmalatçıları Birliği‘nin de Başkanı. Kolej mezunu. Yurtdışında eğitim almış. Birden fazla dil biliyor. İngilizce, Fransızca ve Rusça konuşuyor. O’nun bu ünvanı ilimiz için de büyük bir onur.

Bursa‘nın AkyapakDurmazlar, Baykal, ErmaksanEroğlu gibi yerli seçkin firmalarının da üye olduğu birlik ülkemize makina ihracatı yoluyla döviz girdisi sağlıyor. Emre Bey’i dinledikçe, bu konuda ülkemizin çokça yol aldığını gördük.

Örneğin;

Simge Grup bünyesindeki E-Mak‘ın ürettiği asfalt fabrikaları yurdun ve dünyanın dört bir yanına satılıyor. Pandemi etkiledi ama bu arada imalat da durmamış.

Üstelik, eski kara düzen değil, gelişen teknolojiye uygun, tüm üretimin bir bilgisayar operatörünce kontrol edildiği asfalt fabrikaları kurar hale gelmişiz.

Emre Bey, bu konuda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı‘ndan ve bürokratlarından çok olumlu destek gördüklerini de söylemeden geçmiyor.

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X