Bursa’daki OSB’lerde 166 bin kişi çalışıyor

Bursa’da kurulu 18 OSB’de bin 885 firmanın faaliyet gösterdiğini belirten Latif Deniz, ”Sektörel dağılımda ilk sırada 592 firma ile tekstil, ikinci sırada 236 firma ile otomotiv, üçüncü sırada 151 firma ile mobilya var” dedi.

Bursa’daki OSB’lerde 166 bin kişi çalışıyor

ASLIHAN AYDIN

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Latif Deniz, Bursa’daki 18 Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 166 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Latif Deniz, kentteki OSB’ler ile ilgili bilgiler verdi. Bursa’daki Islah OSB’ler dahil, mevcut 18 OSB’de bin 885 firmanın faaliyet gösterdiğini ve buralarda yaklaşık 166 bin kişinin çalıştığını söyledi. İstihdama en fazla katkıyı Bursa OSB’nin verdiğine işaret eden Deniz, “Bölgede 56 bin kişi çalışıyor. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) 40 bin, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) ise 20 bin kişi ile istihdama katkı sağlıyor” dedi. Deniz, Islah OSB’lerin dahil edilmediği verilere göre bölgelerde yüzde 86 doluluk oranı bulunduğunu belirterek, “Firmaların sektörel dağılımına göre ilk sırada 592 firma ile tekstil, ikinci sırada 236 firma ile otomotiv ve yan sanayi, üçüncü sırada ise 151 firma ile mobilya ve orman ürünleri sektörü yer alıyor” diye konuştu. 

ÇALIŞMALAR TAM GAZ

Bursa’daki OSB sayısının 14 ‘ten 15’e çıktığını kaydeden Deniz, Islah OSB olan Yenice’nin organize sanayi bölgesi unvanına kavuştuğunu dile getirdi. Deniz, “Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İnegöl Belediyesi ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurucu ortaklarını oluşturduğu Yenice’de 26 firma faaliyet gösteriyor. Yüzde 35 doluluk oranı bulunan bölgede, 2 bin 500 çalışan istihdam ediliyor” dedi. 

Deniz, ıslah OSB çalışmaları kapsamında Kestel 2 OSB ile Gürsu OSB’nin birleştirilmesi işleminin de tamamlanarak, Uludağ OSB adıyla faaliyete devam ettiğini hatırlattı. 

”OSB statüsüne kavuşmak için Sırada Kayapa ve Akçalar Islah OSB’leri var” diyen Deniz, iki bölge için son aşamaya gelindiğini ve yakın zamanda dosyalarını tamamlayacaklarının altını çizdi. Deniz, Barakfakıh Islah Organize Sanayi Bölgesi’nde de diğer iki bölge gibi çalışmaların il düzeyinde tamamlandığını ve OSB olma yolunda sürecin devam ettiğini vurgulayarak, ”Ayrıca Çalı, Nilüfer Başköy ve Cerrah Sanayi Bölgelerinin ıslah olması için tescil öncesi dosya çalışmaları devam ediyor” diye konuştu. 

SIRADA MADEN VE GIDA İHTİSAS OSB VAR

Geçtiğimiz yıl iki bölgenin daha kurulması için hazırlıklara başlandığını ifade eden Latif Deniz, “Orhaneli’de Maden İhtisas OSB ve Orhangazi’de Gıda İhtisas OSB kurulacak. Onlarla ilgili yer seçimi ve firma kabul işlemleri devam ediyor” dedi. Bursa’da şu anda 4 ihtisas OSB bulunduğunu anımsatan Deniz, “1 deri, 1 mermer, 1 mobilya-ağaç işleri ve 1 tane de tekstil boyahanesi sektörlerinde ihtisas OSB’ler var” dedi.

TEKNOSAB YATIRIMCILARI ÇEKECEK

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için mevcut sanayi yapısının yeterli olmadığını dile getiren Latif Deniz, “Sanayide teknolojik dönüşümü gerçekleştirmemiz lazım. Bilgi tabanlı, Ar-Ge ve inovasyona dayalı yüksek teknolojiye sahip bir dönüşüm olmalı. Kurulacak Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) bunun alt yapısını sağlıyor. Kamulaştırmaları sorunsuz ve çok kısa bir sürede bitti. Bölge, yüksek teknolojiye dayalı sanayi yapısı ile yerli ve yabancı yatırımcıları cezbedecek” ifadelerini kullandı.

BURSA’DAKİ OSB’LER

Bursa OSB

İnegöl OSB 

NOSB

DOSAB

Mustafakemalpaşa OSB

Mustafakemalpaşa

Mermerciler İhtisas OSB

Uludağ OSB

Kestel OSB

HOSAB

TOSAB İhtisas OSB

Yenişehir OSB

İnegöl Mobilya Ağaç

İşleri İhtisas OSB

Kayapa Islah OSB

Yenice Islah OSB

Akçalar Islah

Bursa İhtisas Deri OSB

Barakfakih Islah OSB

TEKNOSAB 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X