Bursa’dan çıkan proje hayvanlara can oldu!

4 yıl önce Bursa’dan yapılan öneriyle gündeme gelen otoyollara kurulan ekolojik köprüler sayesinde doğal hayat korunuyor. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz da bugünkü köşesinde ekolojik köprü projesinin Bursa’dan çıktığını aktarıyor.

Bursa’dan çıkan proje hayvanlara can oldu!

Otoyollar çoğaldı, şehirlerarası yollar çok güzel oldu. Fakat bu yollar doğada yaban hayvanlarının geçişlerini engelledi. Bildikleri yerlerde yolun karşısına geçip su kaynaklarına ulaşmaya çalışan hayvanlar telef oluyorlar.

Doğal yaşama yönelik ekoloji köprüsü 4 yıl önce Bursa’dan yapılan öneriyle gündeme gelmişti. Şimdi Ulaştırma Bakanlığı projeyi uygulamaya başladı. 2 otoyola 3 ekolojik köprü yapıldı, 2 otoyola 3 köprü yapımı da devam ediyor…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde ekolojik köprüleri ele aldı.

Bu çevreci proje Bursa’dan çıktı: Yaban yaşamına ekolojik köprü!

Gerçi… Dünyada benzerleri vardı, ama insana değeri hep tartışan ülkemizde yaban yaşamı için önemli bir adım atıldığını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sayfalarında okuduk.

Açıklamada…

Yabani hayvanların yaşam alanları içinde güvenle yer değiştirmeleri ve su kaynaklarına ulaşmalarını sağlamak üzere otoyollar üzerine Ekolojik Köprüler yapıldığı anlatılıyordu.

Okurken…

Bugüne kadar göz ardı edilen doğa ve doğal yaşam içindeki ekolojik unsurların resmen göz önüne alınması nedeniyle mutluluk duyduk.

Bununla birlikte…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın otoyolların kestiği doğa ortamlarında yaban hayvanlarının suya ulaşmak ve karşıdan karşıya geçmek için kullanmaları amacıyla yapmaya başladığı ekolojik köprüler açıklamasını okurken, hafızamızda bu konunun geçmişi canlandı.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X