Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Bursa’dan deprem bölgesine gönderilmişti: Kaderine terk edildi…

Büyük Marmara Depremi’nin 26. yıldönümünde, deprem konteynerlerinin kaderine terk edildiği ortaya çıktı.

Büyük Marmara Depremi’nin 26. yıldönümünde, deprem konteynerlerinin kaderine terk edildiği

Ciddi yıkıma ve binlerce can kaybına yol açan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’nın önderliği ve organizesi ile deprem bölgesinde ilçemizin ismini taşıyan “Gemlik Konteyner Kenti” kurulmuştu. Depremde yuvalarını kaybetmiş yüzlerce kişiye, deprem sonrası barınacakları bir yuva imkanı sunulmuştu. Bölgede hizmete sunulan ilk konteyner kent olma özelliğini taşıyan tesis, takdir toplamış ve Gemlik halkına büyük bir sevgi seli oluşmuştu.

GTSO’ya üye çok sayıda müessese ve hayırsever Gemliklilerin desteği ile temin edilen 100’den fazla konteyner, yine odaya bağlı nakliye firmaları tarafından ücretsiz ve süratle Gemlik’ten deprem bölgesine ulaştırılmıştı. Oda yönetiminin AFAD’a, mülkiyetinin Gemlikli hayırseverlerde kalacağı şekilde, iade şartı ile bağışladığı konteynerler, yine odaya kayıtlı Gemlikli nakliyeciler tarafından, bölgede ihtiyaç kalmayınca geri getirilmişti. Gemlik Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı’nda gösterilen alana istiflenen konteynerlerin terk edildiği ortaya çıktı. Konteynerlerin bulundukları alanda, uzun süredir hizmet dışı şekilde beklediği ve bazılarının deforme olarak, çürümeye başladığı öğrenildi.

gemlik halkinin yardimlari curumeye terkedildi b6112a0cdd21

GTSO yetkililerinin, Gemlik Kaymakamlığı ve Gemlik Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılması durumunda, konteynerler için altyapı çalışmasını ve hasar görmüş konteynerlerin bakımlarını yapabileceklerini ilettikleri öğrenildi. Oda yetkililerinin, bu konteynerler ile Gemlik’te kurulacak yeni konteyner kentin, eğitim faaliyetlerinin yanı sıra depremde ilçemizde görev yapacak kurtarma ekiplerinin konaklaması için kullanılmasını önerdikleri bilgisi edinildi.

gemlik halkinin yardimlari curumeye terkedildi 68ea97b13ea8gemlik halkinin yardimlari curumeye terkedildi 7e9b8582c8fbgemlik halkinin yardimlari curumeye terkedildi 98b2f37e29d3


Avatar Seç KAPAT
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Muharrem ayı vesilesiyle düzenlediği aşure ikramlarının bu
Sıradaki Haber Bursa’da aşure bereketi! Bu kez orada dağıtıldı…