Bursa’dan kısıtlama tepkisi! ‘3 günlük elektrik kesintisinin nedenini kimse bilmiyor’

olay.com.tr’de yayınlanan, gazeteci Yaman Kaya’nın hazırlayıp, sunduğu “Gündem Özel” programına katılan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi 18. Dönem Çağdaş Mühendisler Başkan Adayı Ahmet İhsan Taşkınsel, “Bursa, sanayi kenti. Elektrik kesintileriyle doğal gaz kısıntıları maddi ve sosyal büyük kayıplara neden oluyor. Türk sanayisini, Türk insanını bu kadar etkileyen bir konunun bilinmezlikle açıklanmaya çalışılması, şöyledir, böyledir diye tahminler yapılması şaşırtıcı” dedi.

Bursa’dan kısıtlama tepkisi! ‘3 günlük elektrik kesintisinin nedenini kimse bilmiyor’

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi 18. Dönem Çağdaş Mühendisler Başkan Adayı Ahmet İhsan Taşkınsel, ülke genelindeki organize sanayi bölgelerinde uygulanan 3 günlük elektrik kesintisini değerlendirdi.

Taşkınsel, “Bursa, sanayi kenti. Elektrik kesintileriyle doğal gaz kısıntıları maddi ve sosyal büyük kayıplara neden oluyor. Fabrikalarda üç gün boyunca üretimin durması milyarlarca liralık büyük kayıplara yol açtı. Sendikalar vasıtası ile hak kaybına uğramayan çalışanların yanı sıra sendikasız olanlar bu süreçleri yıllık izinlerinden veya ücretsiz izin olarak kullanmak zorunda kalıyorlar. Bu durumlar onlara iş güvencesinin sıkıntıya düştüğü anlar olarak yansıyor. Belli proseslerin kesilmemesi, süreklilik arz etmesi gerekiyor. Bu prosesler kesildiği anda işe yeniden başlamak gibi bir durum ortaya çıkıyor. Ereğli’deki fırınları ele alırsak kapandıkları zaman onların yeniden çalışması imkansızdır. O fırın durduğu anda yıkıp, yeniden bir fırın yapmanız gerekir. Örneğin boya atölyesinde prosesi kestiğiniz an o tankın içindeki malzemeler ziyan olur” görüşünü dile getirdi.

Ahmet İhsan Taşkınsel, “Plansızlık son dönemlerin standardı haline geldi ülkemizde. Her şey spontane olmaya başladı. Plansızlıktan öte bilinmezlik gibi bir durum var. Sanayi bölgelerindeki 3 günlük elektrik kesintisinin nedenini kimse bilmiyor Türkiye’de. Yani konu bu kadar önemliyken bir de… Türk sanayisini, Türk insanını bu kadar etkileyen bir konunun bilinmezlikle açıklanmaya çalışılması, şöyledir, böyledir diye tahminler yapılması şaşırtıcı. Türk sanayisinin 3 gün boyunca felce uğratıyorsunuz ama sebebi bilinmiyor” dedi.

Taşkınsel, Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nde şubat ayında yapılacak seçime değinerek sözlerini şöyle tamamladı:

Çağdaş mühendisler bir süreç. Esasında çok uzun sürelerdir gelen, birbirimizden toplumla yaparak öğrendiğimiz bir sistem. Bizden önceki yönetimlerin devamı olarak buradayız. Bizim bir sloganımız var, çok da değer veriyoruz. Kentin sakini değiliz, sahibiyiz. Biz bu kentle ilgili her şeyde mühendisliğin temeli olan şeyleri yapmak için adayız. Genel kurulumuz 12 Şubat’ta, seçimimiz ise 13 Şubat’ta BAOB yerleşkesinde gerçekleştirilecek.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X