Bursa’dan yükselen anlamlı proje!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’da engelli vatandaşlarımız için düzenlenen önemli bir etkinlikteki gözlemlerini köşesine taşıdı…

Bursa’dan yükselen anlamlı proje!

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bizi… Kendini engellilere yardıma adayan Akın Karakız dostumuz harekete geçirdi. “Farklı bir proje başlıyor, izlemenizde yarar var” deyince toplantıya katıldık.

Organizasyonu…

Bursa Kent Konseyi yapmıştı. Toplantıda da BKK Genel Sekreteri Murat Başlar engelliler için yürütülen çalışmaları anlattı, BKK Engelliler Meclisi’nin etkinliklerini dile getirdi.

Proje sahibi…

Küresel Girişimci Engelliler Derneği’ydi. Başkan Özgür Fehmi Alagöz de toplumsal amacı çok önemli olan proje hakkında bilgiler verdi.

Engelli dernekleri ve okullarının başkanları salondaydı. Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nde engellilerle ilgili çalışmaları yürüten akademisyenler de gelmişti.

Zaten…

Katılımdaki çeşitlilik, projenin önemini gösteriyordu.

Alagöz…

Türkiye Ulusal Ajansı desteğiyle hazırlanan projeyi tanıtırken, toplumsal hedefi de açıkladı:

“Gelişmiş bir toplumun oluşması, toplumun her kesiminin eşit ve aynı haklara kavuşmasıyla olur. Eşit haklara sahip toplumlarda birbirlerine saygı, özgüven, toplumsal bütünlük sağlam geleceği oluşturur.”

İşte…

Böylesine hassas noktadan yükselen proje, gençlerin engelli farkındalığını arttırmayı hedefliyor.

Önce…

20-30 yaş arası 15 dezavantajlı bireye engellilik eğitimi verilecek. Bu eğitimle bakış açılarının değişmesi, sosyal çevreye duyarlılık, akran iletişimi, engelli hakları savunuculuğu gibi bilinçlendirmeler sağlanacak.

Yanı sıra…

14-25 yaş arası 5 bin genç engelli farkındalığı eğitimi alacak.

O eğitimlerde de…

Gençlerin engelli algılarının kırılması, toplumun bakış açısının değişmesi, hizmete erişimde fırsat eşitliği, istihdamda sağduyu yanında; sosyal yaşamın dışında kalmış engellilerin topluma kazandırılması, önyargıların kaldırılması ve toplumun her kesime eşit bakması amaçlanıyor.

Özellikle de…

Dezavantajlı bireylere eşit fırsatlar sunulması için zemin oluşturmak asıl amaç.

 

Kas hastalarının küçük bir isteği var

Biz de toplantıda öğrendik… Tekerlekli sandalye kullanan kas ve sinir sistemi hastaları tedavisi yalnızca Yüksek İhtisas ve Tıp Fakültesi hastanelerinde yapılıyormuş.

Kas hastaları…

İlaçlarının görüntüleme cihazı eşliğinde verildiğini, ilçelerden de gelenlerle iki hastanede yoğunluk oluştuğunu söylüyorlar.

O nedenle de, tedavi olabilecekleri donanımlı hastane sayısının arttırılmasını istiyorlar.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X