Bursalı besiciler dertli! Tarım Bakanı gece devreye girdi…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’daki bazı besicilerin yaşadığı sorunları ve Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi ile yaptıkları kritik görüşmelerin detaylarını bugünkü köşesine taşıdı…

Bursalı besiciler dertli! Tarım Bakanı gece devreye girdi…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Talimatı… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi ve Tarım Kredi Marketler’de vatandaşa yüzde 25 indirimli et satılmasını istedi.

Kooperatif de indirimli satışı hemen başlattı.

Fakat…

AK Parti Bursa İl’in Yüz Yüze 100 Gün projesi kapsamındaki ilçe ziyaretleri sırasında konunun bir başka boyutu ortaya çıktı.

Özellikle…

Büyükorhan’ın Aktaş ve Zaferiye köyleriyle Yenişehir Karaköy’de besiciler, AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’e şunu söylediler:

“Cumhurbaşkanımız et fiyatının düşürülmesi talimatı verdi, indirim de başladı. Fakat bizden et ve süt alan özel sektör, satıştan kârlarında indirim yapacaklarına, bizden alım fiyatlarını düşürdüler.”

Yakınmaları şu oldu:

“Zaten güç koşullarda et ve süt üretimi için besicilik yapıyoruz. Başta yem olmak üzere maliyetlerimiz çok arttığı için üretim maliyetini karşılamakta zorlanıyorduk. Şimdi indirimin faturası da bize kaldı, mağdur olduk.”

Ardından da…

“Et ucuzlasın, ama fatura besicinin üzerine kalmasın. Düzenleme olmazsa hayvanlarımızı elimizden çıkarmak zorunda kalacağız” dediler.

Bunun üzerine…

Milletvekili Esgin gece 01.00’de Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’yi aradı ve besicilerin anlattıklarını iletirken şunu söyledi:

“İndirimin yükünü besiciye bırakmayan formül geliştirmeliyiz.”

Uygulamayı haber veren Esgin’e teşekkür eden Kirişçi’nin ilk tepkisi “Böyle bir şeye müsaade etmeyiz” oldu.

Sonra da…

Kendi kârlarından fedakarlık yerine üreticiden alım fiyatını düşürenlerin yaptıklarını birinci ağızdan dinlemek için besicilerin telefonlarını istedi.

O görüşmeleri AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin şöyle aktardı:

“Besicilerimizle görüştüm. Bakanımız aramış ve yarım saat saate varan görüşmeler yapmışlar. Hatta Bey Ankara’ya davet etmiş.”

Böylece…

Ciddi bir sorunun başlangıç aşamasında çözümü için adım atılmış oldu.

Besiciye ‘yem desteği’ formülü

Büyükorhan ve Yenişehir köylerinde besicilerin anlattığını Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye aktarıp gece yarısı devreye girmesini sağlayan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin ilk formülü açıkladı:

“Ucuz ekmek için Toprak Mahsulleri Ofisi fırıncılara indirimli un veriyor. Besicilerimize de piyasanın yaklaşık yüzde 20-25 altında yem verilecek.”

Bu da önemli bir destek olacak.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X