Bursalı çiftçiler destekle umutlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün gerçekleştirilen ‘Çiftçiler Buluşması; Üreten Çiftçi, Büyüyen Anadolu, Gelişen Türkiye’ adlı programda açıkladığı tarım ve hayvancılıkta üretim odaklı yeni destekler, çiftçileri hem sevindirdi hem de gelec

Bursalı çiftçiler destekle umutlandı

Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Karacabey Şubesi Başkanı Erdoğan Dereli, ‘mazot, sosyal güvence, koyun ve kredi’ desteklerine Karacabey’de talebin yoğun olmasını beklediklerini söyledi. Dereli, ‘İlçemizde hayvancılık bilinçli bir şekilde yapılıyor. Karacabey’de tarım yaygın olduğu için besicilerimiz hayvanlarına hazır yem vermiyor. Genel olarak kendi tarlalarında yetiştirdikleri arpa, buğday ve mısır gibi ürünleri kullanıyorlar. Sadece kuzu yemini dışarıdan alıyoruz” dedi.

OLUMLU KATKILARI OLACAK

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş da, desteklerin çiftçilere olumlu katkılar sağlayacağını belirtti. Yenişehir Ovası’ndaki 520 bin dönüm ekilebilir tarım arazisinde ürün ekiminden hasadına kadar her şeyi mazotla yaptıklarını ifade eden Aktaş, ”Tabii ki bu durum çiftçimizi olumlu yönde etkiler. Bir çiftçinin sezon boyunca ortalama mazot tüketimi 30 bin liradır. Bu açıklamayla beraber 15 bin lira üreticimize fayda sağlanmış olacak. Tarımla uğraşan, bu işi yapan tüm çiftçileri memnun eden bir açıklama” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X