Bursalı esnafın acil isteği!

Temmuz başındaki sağanak yağış iki gündür kenti olumsuz etkiledi. Trafik aksadı, altgeçit ve bordum katları su basan semtler oldu. Yağışın etkili olduğu yerlerin başını şüphesiz semt pazarları çekiyor.Öyle ki, üstü şeffaf örtü ile kaplanan çarşı bölgesindeki çatıdan inen sular bile esnafı zor durumda bıraktı. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Bursalı esnafın acil isteği!

Dün Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu aradı.

Pazarcı esnafımız ve halkımız için kapalı pazarların ne kadar önemli olduğunu böyle sıkıntılı günlerde daha çok anlıyoruz. Onun içindir ki, bütün belediyelerimizden pazar yerlerimizin acilen kapalı hale getirilmesini istiyoruz” dedi.

Başkan Aksu yağmurda zor durumda kalan esnafın ve vatandaşın görüntülerinin yer aldığı videoyu da göndermiş. Gerçekten pazaryerleri böylesi günlerde büyük bir işkenceye dönüşüyor.

Aksu devamla, “Pazaryerleri kapalı hale getirilirken bizlerin görüşü alınırsa daha maliyeti düşük ve kullanılabilir olacaktır. İstişare yapılmadan kapatılan pazaryerlerinden verim alamıyoruz. Yükseklik, altyapı ve kolon yerleri bizler için hep sorun oluyor” ifadelerini de kullanıyor.

Kapalı pazar yerlerini sadece pazaryleri olarak görmemek gerektiğine de dikkat çeken Aksu, buranın pazar günleri dışında mahallelerdeki otopark sıkıntısını giderdiğini, ayrıca her türlü etkinliğe de mekan olduğunun altını çiziyor.

Aksu sözlerini şöyle tamamlıyor:

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X