Bursalı siyasetçinin iz bırakma görüntüsü

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Son Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun Hukuk Bürosu açılışındaki izlenimlerini kaleme aldı…

Bursalı siyasetçinin iz bırakma görüntüsü

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Cumartesi günü… Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi öncesi Son Başbakan Yardımcısı olan ve 3 dönem kuralı nedeniyle 2023 milletvekili aday listesinde yer almayan Hakan Çavuşoğlu’nun Hukuk Bürosu açılışına giderken nasıl bir katılım göreceğimizi merak ediyorduk.

Çünkü…

Batı Trakya Türkleri Derneği Bursa Şubesi Başkanlığı’ndan sonra 2011’de AK Parti Bursa Milletvekili seçilip 4 dönem görev yapan, 2017’de Binali Yıldırım hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak yer alan, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı olarak ziyaret ettiği Batı ülkelerinde ırkçılık eleştirisini muhataplarının yüzüne söyleyebilen güçlü siyasi figürdü.

Dahası…

AK Parti’nin Bursa kadrolarının belirlenmesi ve Bursa’ya hizmette etkiliydi.

Siyasette belli güce ulaşanların, siyasetsizlik dönemlerinde siyaset odağının değişmesiyle bazen farklı görüntüler yansıyabiliyor.

Gördük ki…

İstanbul Caddesi üzerindeki Hitit Natural Ofis’te, avukatlığa stajyeri olarak adım atan Nurullah Mert’le birlikte kurdukları Hukuk Bürosu açılışı AK Parti siyasetini bir araya getirdi.

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve milletvekilleri Refik Özen, Ahmet Kılıç, Emine Yavuz Gözgeç, Emel Gözükara Durmaz, Osman Mesten, Mustafa Yavuz’la eski milletvekilleri Hüseyin Şahin ve Ali Kul vardı.

Adı il başkanlığı için geçen Şahin’e “Doğru mu?” diye soruldukça “Yok öyle bir şey” cevabı verdi.

Yine…

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol’la esli başkanlar Özgen Keskin ve Ali Aykurt görebildiklerimiz arasındaydı. Eski-yeni yöneticiler de gelmişti.

Vali Mahmut Demirtaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Abdülkadir Şahin ile iş dünyasından Celal Sönmez, Faik Çelik, Ömer Kızıl, Gıyasettin Bingöl oradaydı.

Kısacası…

İz bırakanların görevleri yokken de yalnız kalmadıklarını gördük, izdiham gibi kalabalıktan yeni bir başlangıç izlenimiyle ayrıldık.

Babasının fotoğrafını çekti

Ekim 2019’da… AK Parti Kızılcahamam Kampı’nda, Hakan Çavuşoğlu’nun küçük oğlu Hasan Berk yanına gittiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la sohbet etti.

Hasan Berk’in kulağına söylediklerini Cumhurbaşkanı sosyal medyada “Anlaşıldı” mesajıyla paylaşınca o fotoğraf çok yayıldı.

Cumartesi günü…

Hukuk Bürosu açılışında Hasan Berk’in babası Hakan Çavuşoğlu’nun fotoğrafını çekmesini de, meslek büyüğümüz İsmail Öztat görüntüledi.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X