Bursalı üreticiyi sevindiren haber

Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Hakan Ekim, havza bazlı üretimde yöreye özgü ürünlerin de kapsama alınacağını bilgisinin Bursalı üreticiyi mutlu ettiğini söyledi.

Bursalı üreticiyi sevindiren haber

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Ekim, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen ‘Türkiye Milli Tarım Destekleme Modeli’ kapsamında Türkiye’de 941 Havzada desteklenecek ürünlerin dağılımının belirlendiğini hatırlattı.

Söz konusu ürünlerin genelde tek yıllık kuru bakliyat, yem bitkileri ve hububattan oluştuğunu ifade eden Ekim şunları kaydetti: ”Bölgemiz çiftçisinin asıl geçim kaynağını oluşturan Bursa Siyah İnciri, Bursa Şeftalisi, Gemlik Zeytini, Uludağ Kestanesi, Uludağ Çileği, Santa Maria ve Deveci Armudu, Ahududu ve böğürtlen gibi ürünlerin desteklenen ürünler listesinde olmaması üreticimiz tarafından endişe ve şaşkınlıkla karşılanmıştır. Bölgemizde çok yıllık üretim deseninin hakim olması sebebi ile Bakanlıkla yapılan görüşmeler neticesinde, çok yıllık ürünler içinde alt yapı ve veri tabanı çalışmalarının başlatıldığı, ileriki yıllarda havza bazlı üretimde yöreye özgü ürünlerin de kapsama alınacağı bilgisinin tarafımıza ulaşmış olması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X