Bursalı vekilden Bursa’daki bu santral için acil çağrı; ‘Zehir saçmaya devam ediyor’

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, CHP Bursa Milletvekili Kayhan Pala’nın, Çelikler firmasınca işletilen Orhaneli Termik Santrali’yle ilgili çağrısını köşesine taşıdı…

Bursalı vekilden Bursa’daki bu santral için acil çağrı; ‘Zehir saçmaya devam ediyor’

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Orhaneli’de özelleştirilen termik santral kurulduğu tarihten bu yana Bursa’nın gündeminde. Burası için çevre kuruluşları çokça eylem yaptılar. Sonunda devlet bacaya filtre takmak zorunda kaldı.

Bölgede çevre kirliliğine yol açmaması için devletin bacasına taktığı filtre sisteminin özelleştirme sonrası işletmeci firma tarafından da tam kapasite çalıştırılmadığı ileri sürülüyor. Bunu zaman zaman memlekete geçerken biz de fark ediyoruz.

CHP Bursa Milletvekili Kayhan Pala, önceki gün Çelikler firmasınca işletilen Orhaneli Termik Santrali’nin bacasından çıkan kirli duman fotoğrafını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Vekil Pala fotoğrafın altına da, “Çelikler Orhaneli Termik Santrali zehir saçmaya devam ediyor. Yetkililer neden önlem almıyorsunuz” diyerek Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Orhaneli Kaymakamlığı’nı etiketledi.

Paylaşımın altına Büyükşehir Belediyesi’nden de, bu konuda yetki ve sorumluluğun Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde olduğu hatırlatıldı.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X