Bursalı Yeşim, Paris’teki müzik yarışmasında birinci oldu

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Bursa’ya gelen Tambi Cimuk’un müzik dehası olduğunu ortaya çıkaran ve kısa sürede verdiği eğitimle çok önemli başarılara imza atmasını sağlayan Rus piyano öğretmeni Elena Chekich’in, öğrencisi Yeşim Nur Doğan uluslararası y

Bursalı Yeşim, Paris’teki müzik yarışmasında birinci oldu

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Bursa’ya gelen Tambi Cimuk’un müzik dehası olduğunu ortaya çıkaran ve kısa sürede verdiği eğitimle çok önemli başarılara imza atmasını sağlayan Rus piyano öğretmeni Elena Chekich’in, bir öğrencisi daha uluslararası yarışmada birinci oldu. Chekich’in öğrencilerinden 13 yaşındaki Yeşim Nur Doğan, 1- 5 Temmuz tarihlerinde Paris’te düzenlenen uluslararası piyano yarışması ve müzik festivalinde jüriden tam puan aldı. Mutluluğunu dostları ve öğretmeniyle paylaşan Yeşim Nur, “Elena Hocamın önerisiyle Paris yarışmasına katıldım. Birincilik olmasa da iyi bir derece bekliyorduk” dedi.

Bursa’da faaliyet gösteren Mix Müzik & Akademix’te piyano öğretmeni Elena Chekich’in öğrencilerinden Yeşim Nur Doğan, 01- 05 Temmuz tarihlerinde Paris’te düzenlenen İnternational Arts Festival kapsamında uluslararası piyano yarışması ve müzik festivalinde 13- 15 yaş kategorisinde jüriden tam puan alarak birinci oldu. Yarışmaya öğretmeniyle birlikte hazırladığı kayıtla katılan Yeşim Nur Doğan’ın ödülü Bursa’ya gönderildi. 

ESAS İLGİSİ RESİM

Mutluluğunu dostları ve öğretmeniyle paylaşan Yeşim Nur, aslında resimle ilgilendiğini belirterek şunları şöyledi:

“Sanat bir bütün. İlgilendiğiniz alanın yanında başka şeyler de yapmak istiyorsunuz. Bir süre önce hobi olarak piyano ile de ilgilenmeye karar verdim. Ailemin de desteğiyle Elena Chekich’ten ders almaya başladım. Elena Hocamın önerisiyle Paris yarışmasına katıldım. Birincilik olmasa da iyi bir derece bekliyorduk. Ama birincilik bu yaz sıcağında güzel bir serinlik etkisi yarattı. Bana destek olan, inanan herkese teşekkürler. Bu arada Elena Hocam bir tanesin, seni çok seviyorum.” dedi

ELENA CHEKİCH: NOTALARLA KURULAN İLİŞKİLERDE BARIŞ ESASTIR

Yeşim Nur’un piyano öğretmeni Elena Chekich de “İşimi çok seviyorum, böyle başarılarda işimi daha çok sevmeme neden oluyor. Sanat ile uluslararası bir dil yakaladık. Notalarla kurulan ilişkilerde barış esastır, bu zor günlerimizde Yeşim Nur Doğan yüzümüzü güldürdü. Hobi için yapılan müzikle bile sanatın sınırlarının zorlanabileceğini bize gösterdi.”

‘GENÇ BİR YETENEK DAHA VAR’

Sır gibi sakladığı bir genç yeteneği daha olduğunu söyleyen piyano eğitmeni ve koçu Elena Chekich “Müzik bir yarış aracı değildir ama, yeteneklerin özendirilmesi anlamında yarışmalar önemli araçlardır. Bu kapsamda ilk kez açıklıyorum; Çok yakında yeni bir öğrencimiz piyano alanında adından sıkça söz ettirecek. O nu Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması & Müzik Festivaline hazırlıyorum.”

‘ARALIK’TAKİ YARIŞMADA ÇOK ÖNEMLİ YETENEKLER ÇIKACAK’

Elena Chekich, jürisinde yer aldığı ve Türkiye’de ilk kez Bursa’da 10- 14 Aralık tarihlerinde yapılacak Uluslararası Piyano Yarışması ve Müzik Festivaline katılacaklar arasından çok önemli yetenekler çıkacağını da kaydederek şöyle konuştu:

“Bu yeteneklerle tanışıp, onların dünyanın en iyi konservatuarlarında eğitim almaları yönünde kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Dünyada emsallerinden daha iddialı bir organizasyon Bursa’da yapılacak. Genç yetenekler için önemli bir fırsat. Gelen başvurulardan da anlıyoruz ki oldukça keyifli bir organizasyon olacak. Şimdiden katılacaklara başarılar diliyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X