Bursalılar dikkat! Cumartesi sona eriyor…

Bursa’nın üye ve şube sayısı bakımından kentin en büyük STK’larından olan DAĞDER, bu yıl aylık 250 lira burs verecek. Bunun için şimdiden bine yakın başvuru alınmış. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın konuyla ilgili ayrıntılı bilgileri bugünkü köşesinden aktardı…

Bursalılar dikkat! Cumartesi sona eriyor…

Bursa’nın üye ve şube sayısı bakımından kentin en büyük STK’larından olan DAĞDER’in elinde güçlü bir dijital data var.

Bunu, önceki gün ziyaretimize gelen DAĞDER Genel Başkanı Yaşar Türk ve Başkanvekili AydıÖzdemir’den öğrendik.

Elektronik Haberleşme Mühendisi Özdemir DAĞDER’de üye kayıtlarından web sitesine, burs başvurularından aidat takiplerine kadar her şeyi dijital ortamda izlenebilir hale getirmiş.

Bunun için müthiş bir hazırlık yapılmış. Telefon mesajlarıyla aidat ödenebiliyor. Bunu şimdi sanal posla da ödenebilir hale getirmeyi planlıyorlar.

Derneğin tüm üye başvuru formları dijital ortama aktarılmış.Üyelere aidatlarını ve durumlarını buradan takip edebiliyorlar.

Özdemir’in verdiği bir bilgi var ki, iyi üniversiteleri kazanıp derneğe burs başvurusu yapmış, faydalanmış ya da faydalanamamış tüm yöre çocuklarının verileri de dijital ortamda saklanıyor. Sadece bu sayının 6 binin üzerinde olduğunu öğrendik.

Yani, çoğu doktor mühendis, mimar, hukukçu, ilahiyatçı, eğitimci ya da başka bir meslek grubuna sahip olmuş ya da olacak geniş bir portföy var. Bunların çoğu yurdun dört bir yanında dağılmış ve görev yapar durumdalar.

Özdemir, DAĞDER’in ileride yetişmiş, donanımlı bu yöre beyinlerinden faydalanacağını, nitekim ilçe hastanelerinde doktor olarak bölge çocuklarının çalışmaya başladığını işaret ediyor.

Genel Başkan Türk, derneklerinin kurulduğu andan bu yana eğitime ve bursa önem verdiğini, şimdi kamu yararına çalışan dernek statüsü alarak buraya bağış yapacakların bunu gider olarak gösterme şansı yakaladıklarını da söylüyor.

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X