Bursalılar ‘iş’e hücum etti! 10 bin kişilik fırsat…

İşverenin çalışan, işsizin iş aradığı ‘Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’ başladı. 191 kurum ve kuruluşun stant açtığı organizasyonda, 10 bin kişiye iş fırsatı sunulurken, kişisel gelişime yönelik ücretsiz sertifikalı seminerler de düzenleniyor

Bursalılar ‘iş’e hücum etti! 10 bin kişilik fırsat…

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bursa İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi işbirliğinde bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’ (BİİB) dün başladı.

Yarın akşama kadar devam edecek organizasyona, iş peşinde koşan Bursalılar ilk günden büyük ilgi gösterdi.

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmada, 191 firmanın yetkilisi, katılımcılarla birebir görüşerek, 10 bin açık işte çalıştırabileceği personeli arıyor.

Büyük buluşma kapsamında katılımcıların kişisel gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla 30 sertifikalı seminer de düzenleniyor. İsteyen, fuar alanına, konferanslara ve sertifikalı seminerlere ücretsiz olarak katılabiliyor.

İŞTE TÜRKİYE’NİN FARKI

Organizasyonun açılışında konuşan İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Türkiye olarak tüm zorluklara rağmen işverenler, kamu kurum ve kuruluşları ile diğer paydaşlarla tarih yazdıklarını ileri sürdü. Milli İstihdam Seferberliği ve ‘Artı 1,5 milyon istihdam’ hedefini hatırlatan Uzunkaya, ”1,5 milyon istihdama bir kısım çevreler ve dış güçler inanamadılar. 2007-2017 yılları arasındaki dönemde OECD verilerine göre, iş gücü piyasası 246,5 milyon olan Avrupa’da 28 ülke 7 milyon 190 bin istihdam gerçekleştirdi. Yine iş gücü piyasası 160 milyon olan ABD 7 milyon 291 bin istihdam gerçekleştirdi. Türkiye 1,5 milyon istihdama ulaştı. İşte Türkiye’nin farkı. Bu farkı 2017 yılında ortaya koyduk ve geçen yıl 1,5 milyon istihdam gerçekleştirdik” dedi.

BURSA’DA 46 BİN İSTİHDAM

Kurumun 2002 yılında sadece 24 bin kişinin istihdamına aracılık ettiğini dile getiren Uzunkaya, ‘’2017 yılında 1 milyon 57 bin 249 insanın, 2018 yılında ise 1 milyon insanın istihdamına İŞKUR olarak aracılık ettik. Bursa’da ne kadar istihdam gerçekleştirdik? 46 bin. Yani Türkiye’nin 2002’de bir yılda gerçekleştirdiğinin 2 katını biz Bursa’da 10 ayda bu yıl gerçekleştirdik. Bursa’nın bu yılki sadece ve sadece kadın istihdam hedefi 24 bin; Türkiye’nin 2002 yılında gerçekleştirdiği istihdama denk” diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR FIRSAT

İŞKUR Bursa İl Müdürü Eren Türkmen de, çok ciddi bir organizasyona imza attıklarının altını çizdi. Fuar aracılığıyla 10 bine yakın açık iş pozisyonunun karşılanmasının hedeflendiğini anlatan Türkmen, söz konusu organizasyonun iş arayanlar için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. 

HERKES DEVLETTE  ÇALIŞMAK İSTİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye’nin adım adım güçlü ülke hedefine doğru ilerlediğini ve bu noktada en çok nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Son bir yıldır iş dünyasından ‘İstediğimiz nitelikte eleman bulamıyoruz’ lafını duymaktan sıkıldığını belirten Aktaş, ‘’Herkeste kamuda çalışma arzusu var. Burada evdeki büyüklere de çok görevler düşüyor. Herkesin doktor, öğretmen olduğu, belediye ve valilikte çalıştığı bir ülke dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu memlekete işçi de çiftçi de oto kaportacı da temizlik görevlisi de lazım. Herkesin kabiliyetinin olduğu alanda çalışması lazım” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X