Yılmaz, yazısında konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Çağrıyı… Dağ-Der’de Genel Sekreter’lik, Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği’nde Disiplin Kurulu Başkanlığı ve Bursa Uludağ Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu’nda Başkanvekilliği yapan, Keles Küçükkovacık Derneği Kurucu ve Onursal Başkanı olan Recep Koçdemir seslendirdi.
Biz de 16 Mart 2025’te duyurduk.
Keles’in Küçükkovacık Köyü’nde türbesi bulunan ve Ana Sultan olarak bilinen Avna Hatun’u anımsatan Koçdemir’in üzüntüsü şuydu:
“Ana Sultan’ın eşi, Ertuğrul Bey’in oğlu Savcı Bey Bey’in Domaniç Karaköy’deki kabrinde her yıl anma töreni var. Oğlu Baykoca her yıl İnegöl Hamzabey’de anılıyor, ama Ana Sultan’ı Bursa bilmiyor.”
Bu yıl, Koçdemir mutlu.
Çünkü…
Bursa’nın fethinin 700. yılı nedeniyle Keles Belediyesi’nin Kocayayla’daki programı kapsamında, Küçükkovacık’taki türbesinde Ana Sultan için anmaya AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz da katıldı.”
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamını okumak için tıklayın…
