Bursa’nın 1315 yataklı yeni hastanesinde sıcak gelişme!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’yle ilgili yaşanan yeni gelişmeyi köşesinde paylaştı.

Bursa’nın 1315 yataklı yeni hastanesinde sıcak gelişme!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’nın kamu projelerindeki talihsizlik bitmek bilmiyor.

Nedense, Bursa projelerini üstlenen yüklenciler genelde sorunlu çıkıyor.

Bunu hızlı trenden, Karayolları’nın tünel, yol, köprü viyadük projelerinden, Sağlık Bakanlığı’nın hastane yapım işlerinden biliyoruz.

Buna bir örnek vermek istersek; hatırladığımız kadarıyla 10 yataklı Harmancık İlçe Devlet Hastanesi’nin ihalesi üç kez yenilendi. Yeni firma da işi bitiremiyor. Proje yine yerlerde sürünüyor. 5-6 senedir 10 yataklı bir proje bitirilemez mi?

Bu projede daha kaç sağlık bakanı eskitecek?

Devlet bu kadar aciz mi?

Bursa ihalelerini alanlar neden hep sorunlu şirketler çıkıyor?

Acemler’de yapımı uzadıkça uzayan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatı da böyle.

Çekirge Devlet Hastanesi’nin yerini alacak sağlık tesisinin şimdiye çoktan bitirilip hizmete açılması gerekiyordu. İlk ihaleyi alan firma, işi yasanın verdiği hakla tasfiye edince yeni bir ikmal ihalesi yapıldı.

Ne ilginçtir ki, ikinci firma da taşeron ve çalışanlarla yaşadığı ödeme sıkıntısı nedeniyle kabası bittiği halde projeyi zamanında tamamlayamadı.

Fakat, Bursa’nın göbeğindeki bu dev sağlık yatırımı yarım kalamazdı. Şimdi öğreniyoruz ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim önü Bursa’daki toplu açılış programına eklemek için Sağlık Bakanlığı burayı kısmen hizmete almayı planlamış.

Bu amaçla binden fazla işçi ve mühendisle hastanede acil kısmının hizmete alınması için hummalı bir çalışma yürütüldüğü dillendiriliyor. Hatta, bu konuda Çekirge Devlet Hastanesi yönetiminin de hazırlık yaptığını öğrendik.

Hastanenin tümünü hizmete açmak için Bursalıların daha kaç yıl bekleyecekleri ise meçhul.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X