Bursa’nın azmi: Vaka sayısı ‘makul’ düzeye iniyor, aşı için uygun ortam!

Kasım ayı başında 4 bin aşan, ortasında 4 bin 700’e kadar yükselip pik yapan Bursa’daki günlük koronavirüs vakaları sayısı kararlı bir mücadele ve kentin azmiyle adım adım geriledi. Günlük 650 vakayla, eylül ayı rakamına dönüldü. Bu durum öncelikle aşı ve aşılama için en uygun ortam anlamına geliyor. Filyasyonda takip edilen hasta sayısı azaldığı için sağlık kuruluşları aşıya daha fazla yoğunlaşabilecekler. Hastanelerdeki yoğunluk da bu gerilemeyle azaldı… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bursa’nın azmi: Vaka sayısı ‘makul’ düzeye iniyor, aşı için uygun ortam!
HABERİ PAYLAŞ

Tırmanış… Ekim ayının ortasından itibaren başladı. Koronavirüs salgınında mart-nisan döneminden sonra yaşanan ikinci pik dalgası da bu tırmanış oldu.

Nitekim…

11 Kasım 2020 günü “Sokağa çıkmayın, kalabalığa da girmeyin: Vaka sayısı 4 bini aştı” başlığıyla ilk uyarıyı yaptık. Ertesi hafta, Bursa’da günlük vaka sayısı 4 bin 700’e kadar çıktı. En yüksek rakam bu oldu.

Ardından…

Vali Yakup Canbolat koordinasyonunda alınan önlemler arttı, denetimler sıklaştı ve tırmanışın önü kesildi. Hamitler Mezarlığı’nda koronadan definleri gösteren fotoğraflar çok etkili oldu.

Sonra…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X