Bursa’nın bitirilemeyen yolunda büyük tehlike!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl’ün Bursa’da dikkat çektiği kavşağı köşesine taşıdı…

Bursa’nın bitirilemeyen yolunda büyük tehlike!

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yıllarca… Bursa’nın farklı ilçelerindeki Karayolları yol inşaatlarında şantiye şefliği yaptı. O nedenle her bölgeyi hem biliyor, hem izliyor. Bursa’nın ulaşımı için kafa yoruyor, öneriler üzerinde çalışıyor, ulaşım projelerini izliyor.

Son dönem…

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Ulaşım Komisyonu Başkanı olarak deneyim paylaşıyor. Biz de, İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl’ün bilgi ve deneyiminden yol ve ulaşım uzmanı olarak yararlanıyoruz.

Konuştuğumuzda…

Gemlik Engürücük-Kurşunlu arasındaki yeni yol üzerinde TOGG Kavşağı olarak bilinen hemzemin kavşağa dikkat çekti.

Önce teknik bilgiler aktardı:

“TOGG’un Bursa’nın Gemlik ilçesine kurulan fabrikasına ulaşım için Karayolları Genel Müdürlüğü’nce ilk ihale 5 Ekim 2020 de yapıldı. İhaleyi 53 milyon 813 bin TL bedelle Tarmac Agrega Madencilik ve Yapı Sanayi Şirketi kazandı. 2021’in Ağustos ayına kadar tamamlanması bekleniyordu. Bitirilemedi.”

Şu bilgileri de ekledi:

“İlk ihalenin bitirilememesi nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü, yolu tamamlayabilmek için ikmal inşaatı düzenledi. Yerli Otomobil Fabrikası Bağlantı Yolu ile Engürücük Farklı Seviyeli Kavşağı İkmal Yapım İşi adıyla düzenlenen ihalede Sancar İnşaat Şirketi ile 57 milyon 39 bin TL’lik sözleşme imzalandı. İhale yine pazarlık usulüyle yapıldı ve yol bitti.”

Üzerinde durduğu nokta şu:

“Gelin görün ki, Kurşunlu yakınlarındaki modern hemzemin kavşak ve konforlu yol, hız şartlarına uyulmaması ve aşırı hız nedeniyle yaşanan kazalarla gündem oldu. Hatta adı, yaşanan kazalarla ölüm kavşağına bile çıktı.”

Şuna işaret etti:

“Son derece modern yapılan, hız tahdit düşey levhaları, hız kesici bantları olan konforlu kavşağa sinyalizasyon da eklendi.”

Üzüntüsü de şu:

“Trafik kültürümüz çok zayıf. Kurallara uymak yerine illa zorlayıcı bir sebep arıyoruz. Sonuçta da böyle oluyor.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X