Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
1998’de… Bursaray için ilk kazma vurulup Mudanya Yolu’ndaki Organize Sanayi Bölgesi ve İzmir Yolu’ndaki Küçük Sanayi Sitesi önünden kent merkezine kazılar başladığında da yollar kapandı ve ulaşım sorunu yaşandı.
Yine…
2001’de Fevzi Çakmak ve Haşim İşcan caddeleri kapatıldığında esnaf ciddi sorunlar yaşadı. Hatta, bu nedenle Haşim İşcan kazısı durdurulup üstü örtüldü. Arabayatağı ve Kestel’e uzatılmasında da Ankara Yolu ulaşımı etkilendi,
Şimdi…
Gündemde metroyu Emek’ten Şehir Hastanesi’ne uzatacak 6 kilometrelik hattın 1 kilometrelik Geçit geçişinde 1 yılı aşkın süredir bitmeyen kazılar var.
Geçen yıl…
Haziran ayında altyapı deplasesi için kazı başladığında, çalışmanın çok hızlı ilerleyip yıl sonu bitmesi hedefleniyordu. Büyükşehir Belediyesi de müteahhite tam destek verdi, işin hızlı ilerlemesi için Geçit’in kuzeyinden yeni yol açtı.
Gelin görün ki…
O çalışma bitmedi. Bu kez mart ayında yolun normale döneceği söylendi, o da olmadı. Ramazan Bayramı sonrası açılacağı beklentisi Kurban Bayramı sonrası bile gerçekleşmedi. Esnafın haziran umudu da hayal kırıklığıyla geçti
Şimdilerde…
Kapanan çok sayıda işyerinin olduğu Geçit esnafı “15 Eylül’de yolun açılacağı söyleniyor, biter mi?” diye soruyorlar.
Geçerken durup baktık.
Emek’ten sonra yüzeyden ilerleyen metro, Geçit Camii yakınlarında yeraltına inecek. Haziran sonundan beri Geçit Camii-Balat girişi arasında tünelin taban betonu için çalışılıyor.
Sonra üstü kapatılıp yol seviyesine kadar doldurulacak. Kazılan bölümler bitince de yol eski haline dönüştürülecek.
İnşaat teknolojisi çok ilerledi, ama Geçit’i geçemeyen metro müteahhidinin performansı ne yazık ki umut vermiyor.
Zaten…
Firma ortaklarından biri İstanbul’da, diğeri Ankara’da yaşadığı için Mudanya Yolu trafiğinde boğulan Bursalılar umurlarında değil.
Onun için…
Geçit’teki çalışma eylülde biteceğe benzemiyor. Acı olan da, koca Bursa’yı bir müteahhidin teslim alması.
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…