Bursa’nın bu belediyesinden dev pankart! En büyük proje; ‘Sürpriz borçları ödemek’

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem’in çarpıcı sözlerini köşesine taşıdı…

Bursa’nın bu belediyesinden dev pankart! En büyük proje; ‘Sürpriz borçları ödemek’

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

2 gün önce… Bursa’da bir ilki gerçekleştirdi ve belediye binasının ön cephesine belediyenin borçlarını kalem kalem sergileyen dev pankart astı.

Bunu anımsattığımızda…

Geçmişte Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yapan ve deneyimli siyasetçi olan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem şunu söyledi:

“CHP Genel Merkezi, şeffaf belediyecilik adına halkı bilgilendirmeye yönelik adım atılmasını her fırsatta dile getiriyor. Ben de onu yaptım. 31 Mart’ta devraldığımız belediyemizin geçmiş dönem icraatlarıyla ilgili hemşerilerimi bilgilendirdim.”

Şunun altını çizdi:

“Kimseyi itham etmiyorum, suçlamıyorum. Belediyenin borcunun ne olduğu sürekli soruluyor. En iyi ilan şeklinin bu olduğunu düşündüğüm için, şeffaf belediyecilik adına o pankartı astım.”

İşe ilk başlangıç noktası ise şehitlik düzenlemesi olmuş:

“Lala Şahin Paşa Türbesi’yle startı verdik. Şehitliğimizi Mustafakemalpaşa’mıza yakışır şekilde düzenliyoruz.”

Bu noktada…

Belediye maddi tablosunun yeni projelere elvermediğini ifade ettikten sonra, formüllerini açıkladı:

“Bazı projeleri bir süre yap-işlet-devret yoluyla gerçekleştireceğiz. Eski garajın olduğu yerde 23 bin metrekare alanımız gelir getirici AVM olabilir.”

Şu bilgiyi de verdi:

“Büyükşehir Belediyemizin ilçemizde devam eden altyapı projeleri var. Bunların öncelikle tamamlanmaları için Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’le görüştüm. O da hemen harekete geçileceğini söyledi.”

Sıkıntıya dikkat çekti:

“Çevremizdeki ilçelerin altyapı sorunları bitmiş, ama bizim yollarımız hâlâ kazılmış vaziyette ve çamurlu. Ulaşımda sıkıntı çekiyoruz. İlçemize yakışmayan terminalin yapılması için de Büyükşehir’den söz aldık.”

Şunu da ekledi:

“Bana en büyük projemin ne olduğunu soranlara, en büyük projemin sonradan ortaya çıkan borçları ödemek olduğunu söylüyorum. İnşallah altından kalkacağız.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X