Bursa’nın bu bölgesini rahatlatacak projede sıcak gelişme!

Devlet Su İşleri Bursa’nın dağ ilçelerini rahatlatacak önemli bir projede ihale sürecini başlattı. Detayları Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, kaleme aldı.

Bursa’nın bu bölgesini rahatlatacak projede sıcak gelişme!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Kırsaldaki ürün verimliliğini artırmanın yolu sulu tarıma geçmekle mümkün. Bursa’nın merkez dışındaki ilçelerinde Devlet Su İşleri 1. Bölge Müdürlüğü’nün onlarca içme ve sulama projesi bulunuyor. Şimdi bunlara bir yenisinin daha ekleneceğini görüyoruz.

Keles ilçemizde projelendirilen ve uzun yıllardır yapımı için ödenek beklenen Basak-Avdan Göleti’nde DSİ 1. Bölge Müdürlüğü yapım ihalesine çıktı. 19 Aralık’ta yapılacak ihale ile Basak ve Avdan mahalleleri havzasındaki arazilerin sulu tarıma geçmesi için yüklenici seçimi yapılacak.

Bin 649 hm3’lük hacime sahip olacak Basak-Avdan Göleti’nin 650 günde tamamlanması öngörülüyor. Yaklaşık iki yıllık yapım süresinin uzamadan, sarkmadan gerçekleşmesini diliyoruz. Ziraa, DSİ vb. gibi yatırımcı kamu kurumu projelerinin hiç bir zaman öngörülen süre içinde tamamlanamadığını, hep yıllara sarktığını ve uzadığını bilenlerdeniz.

Umarız, Keles’te iki mahalle ve civardaki diğer yerleşimlerin arazilerini de besleyecek sulama projesi hedeflendiği sürede inşaa edilir.

Son dönem ihraç malı kirazıyla öne çıkan Keles ilçemizin bu tür sulama projelerini fazlasıyla hak ettiğini düşünüyoruz. Kırsaldaki ilçelerde sulu tarım projeleri çoğalmalı ki, kente göçün önü de alınabilsin. Kentin güneyindeki yerleşimlerde nüfus erimesi sürüyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X