Bursa’nın bu ilçesi için önemli proje! 45 yıl sonra değişimin ilk adımı…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Orhaneli ilçesine yapılacak önemli bir projeyi köşesine taşıdı…

Bursa’nın bu ilçesi için önemli proje! 45 yıl sonra değişimin ilk adımı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’nın güneyindeki dört Dağ ilçesinin en büyüğü konumundaki Orhaneli’ye yeni bir hükümet konağı yapımı için harekete geçildi.

1978 yılında hizmete giren mevcut binanın yetersiz kalması üzerine ihale edilen yeni proje, eski Devlet Hastanesi ve müştemilatının bulunduğu alanda  3 dönümde inşaa edilecek.

İçişleri Bakanlığı’nın 2018 yılı yatırım programına aldığı yeni hükümet konağı projesi ancak 2023’te ihale edilebildi.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt önceki gün, İçişleri Bakanlığı’nın yeni hükümet konağının yapımını ihale ettiğini hemşerilerine sosyal medya hesaplarından müjdeledi.

Yeni binanın fotoğrafını da paylaşan Başkan Aykurt, projenin Orhaneli’ne hayır olması dileğinde bulundu.

Fotoğrafa bakınca, gerçekten proje ilçenin şanına ve büyüklüğüne yaraşır bir formda tasarlanmış. 3 dönümlük alan üzerinde modern bir yapı ortaya çıkacak.

45 yıldır eski hükümet konağının ekonomik ve statik ömrünü tamamladığı anlaşılıyor.

1987 yılında iki eski bucağı Büyükorhan ve Harmancık’ın ilçe olmasıyla birlikte Orhaneli’nin yükü azalmıştı. Arsası hazır olan projenin 1,5 yılda tamamlanması öngörülüyor.

Son dönem altyapısı yenilenen, merkez semtleri doğalgaza kavuşan, ana arterleri komple sıcak asfaltla kaplanan, atıksu arıtma ve katı atık transfer istasyonu hizmete giren, kırsal turizm projesi ve rafting parkuru ile yıldızı parlayan ilçenin yakın gelecekte ulusal gençlik kampına da kavuşacağını biliyoruz.

Adalet Bakanlığı’nın yüksek kapasiteli yeni cezaevi projesi, özel sektörün yapımına devam ettiği ferro krom fabrikası da ilçenin hareketlenmesini artıracağını düşünüyoruz.

Bu açıdan, yeni hükümet konağının yapımı kaçınılmazdı.

İçişleri Bakanlığı’nın 5 yıl sarkmalı da olsa yatırım programına aldığı yeni hükümet konağına başlıyor olmasını Orhaneli adına önemsedik.

Bağrından kopan ve Keles ile birlikte Bursa’ya üç yeni ilçe veren Orhaneli’nin hükümet konağının da ağabey ilçe konumuna yakışır biçimde yeniden inşaa edilecek olması sevindirici. Eskilerin tabiriyle, kafa kağıdımızda doğum yerimiz gözüken Orhaneli adına projeye başlanıyor olmasına biz de sevindik.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X