Bursa’nın bu ilçesinde alkışı hak eden proje!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Büyükorhan ilçesindeki anlamlı projeyi bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa’nın bu ilçesinde alkışı hak eden proje!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bu sütunlardan arada onlardan bahsediyoruz. Bursa’nın arka yüzündeki Büyükorhan ilçemiz gelişmişlik anlamında çok gerilerde. Farkın kapatılabilmesi için eğitimli bireylerin desteklenmesi gerekiyor.

İşte bu amaçla kurulu bir dernek var Büyükorhan’da.

Kısa adı BÜGED olan Büyükorhan Gençlik Derneği geçtiğimiz aylarda iki futbol turnuvası ve konser düzenledi. Bunlarda tek bir amaç vardı. İlçe doğumlu ilk defa 4 yıllık üniversite kazanmış başarılı öğrencilerin desteklenmesiydi.

Başta 50 öğrenciye 8 ay boyunca 500’er lira burs verilmesi öngörüldü.

Duyuruya çıkıldığında, Büyükorhan doğumlu 66 başarılı öğrenciden başvuru aldılar.

Bu kez planlar değişti.

Başvuran herkese burs vermek için aylık ödeme rakamı 400’e çekildi ve 66 öğrenciye 8 ay boyunca 400’er liradan toplamda 210 bin liralık bir burs ve harçlık desteği kararı alındı.

Şimdi, önümüzdeki aydan itibaren Büyükorhan’ın başarılı çocuklarının hesaplarına 400’er lira burs yatmaya başlayacak.

BÜGED böylece büyük bir desteğe imza atmış oldu.

Gençlerin bu çabasına şimdi destek yağmaya başlamış. Eminiz, bir ya da bir kaç  hayırseverimiz, başlangıçta BÜGED’li gençlerin vermeyi planladığı aylık 500’er liralık burs için kalan eksiği tamamlayacaklardır.

Dernek Başkanı Emrah Seyrek, “BÜGED olarak hedefimiz; imkanlarımız doğrultusunda sonraki yıllarda daha fazla gencimizin hayatına dokunabilmek. Bunu da kıymetli hemşehrilerimizin desteğiyle  gerçeğe dönüştüreceğimize inanıyoruz” dedi.

Şimdi, bu gençlerimiz alkışlanmaz mı?

Yöreden daha çok insanın okuması için Büyükorhanlı gençlerin gösterdikleri bu çabanın varlıklı insanlarımıza da örnek olacağını düşünüyoruz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X