İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bu gençlerimiz alkışlanmaz mı?

Köşe Yazısını Dinle

Bu sütunlardan arada onlardan bahsediyoruz. Bursa’nın arka yüzündeki Büyükorhan ilçemiz gelişmişlik anlamında çok gerilerde. Farkın kapatılabilmesi için eğitimli bireylerin desteklenmesi gerekiyor.

İşte bu amaçla kurulu bir dernek var Büyükorhan’da.

Kısa adı BÜGED olan Büyükorhan Gençlik Derneği geçtiğimiz aylarda iki futbol turnuvası ve konser düzenledi. Bunlarda tek bir amaç vardı. İlçe doğumlu ilk defa 4 yıllık üniversite kazanmış başarılı öğrencilerin desteklenmesiydi.

Başta 50 öğrenciye 8 ay boyunca 500’er lira burs verilmesi öngörüldü.

Duyuruya çıkıldığında, Büyükorhan doğumlu 66 başarılı öğrenciden başvuru aldılar.

Bu kez planlar değişti.

Başvuran herkese burs vermek için aylık ödeme rakamı 400’e çekildi ve 66 öğrenciye 8 ay boyunca 400’er liradan toplamda 210 bin liralık bir burs ve harçlık desteği kararı alındı.

Şimdi, önümüzdeki aydan itibaren Büyükorhan’ın başarılı çocuklarının hesaplarına 400’er lira burs yatmaya başlayacak.

BÜGED böylece büyük bir desteğe imza atmış oldu.

Gençlerin bu çabasına şimdi destek yağmaya başlamış. Eminiz, bir ya da bir kaç  hayırseverimiz, başlangıçta BÜGED’li gençlerin vermeyi planladığı aylık 500’er liralık burs için kalan eksiği tamamlayacaklardır.

Dernek Başkanı Emrah Seyrek, “BÜGED olarak hedefimiz; imkanlarımız doğrultusunda sonraki yıllarda daha fazla gencimizin hayatına dokunabilmek. Bunu da kıymetli hemşehrilerimizin desteğiyle  gerçeğe dönüştüreceğimize inanıyoruz” dedi.

Şimdi, bu gençlerimiz alkışlanmaz mı?

Yöreden daha çok insanın okuması için Büyükorhanlı gençlerin gösterdikleri bu çabanın varlıklı insanlarımıza da örnek olacağını düşünüyoruz.

 

Vefa böyle bir şey mi?

Sosyo-ekonomik yönden kentimizin diğer ilçeleri ile makasları son derece açık olan güneydeki dağ kazalarının hep pozitif ayrımcılığa ihtiyacı olduğunu yazıp çiziyoruz.

Fakat, bu şimdiye dek yapılabilmiş değil. Gelişmiş ilçelerle kıyaslanan parametrelerde makaslar giderek açılıyor.

Bu durumda yöreden yetişen üniversite bitirmişlere görev düşüyor.

Dün sosyal medyada fark ettik.

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunu genç bir doktor, ilk tayin yeri olarak Büyükorhan Devlet Hastanesi’ni tercih etmiş ve göreve başlamış.

Bunu öne çıkaran özellik şu.

Dr. Selçuk Oral ilçeye bağlı Karalar Mahallesi nüfusuna kayıtlı.

Doğup büyüdüğü ve atalarının topraklarının bulunduğu Büyükorhan’a vefa borcunu ödemek için tercihi buradan yana kullanmış.

Kendisini tebrik etmek gerek.

Çünkü; bu ilçelere başka doktorların gelmek istemedikleri, zorunlu olarak gelseler de bundan çok da hoşnut olmadıkları biliniyor.

Dr. Oral’ın kendi memleketinde kendi insanlarına şifa dağıtacak olması bu açıdan son derece önemli.

Daha evvelde aynı ilçe ve hastaneye yine memleket çocukları genç doktorların göreve başladıklarını yazmıştık.

Bunlar; bölge çocuklarına da moral veren ve rol model olacak hareketler.

Devamının da gelmesi gerektiğini düşünenlerdeniz.

 

Yörük Türkmenlerin Balıkesir’den kadın muhtar konukları vardı

Önceki gün Osmangazi Belediyesi’nin davetiyle kentimize gelen Balıkesirli kadın muhtarlar Bursa’da unutamayacakları bir programla ağırlandılar.

Yönetici Tahsin Karanfil ile dün Olay Medya’yı ziyaret eden Osmangazi Yörük Türkmen Derneği Başkanı Dinçer Akyel,

“Balıkesir’den gelen kadın muhtarlarımız ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü ekibini Bursa’da ağırladık. Karasi İlçesi Ege Mahallesi Muhtarı Sema Ak’ın liderliğindeki ekibi Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar’ın desteğiyle, biz de dernek olarak Bursa’mızın tarihi ve kültürel mekânlarını gezdirdik” dedi.

Heyetin, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri, dernek merkezi, Büyükşehir Belediyesi’nin Zindan Kapı Müzesi, Muradiye Kur’an ve El Yazmaları Müzesi, 2. Murat ve Osmanlı varisleri türbeleri ile Osmangazi Belediyesi’nin yeni açtığı Macera Park’ı da ziyaret ettiklerin belirten Akyel şöyle devam etti:
“Balıkesir’den gelen konuklarımız Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği Gastronomi Festivali’ni de beğendiler. Konuklarımız Ulucami ve Emirsultan’ın manevi atmosferini de teneffüs etmiş oldular. Başkanımız Mustafa Dündar’a bu vesileyle derneğim ve yönetimim adına teşekkür ediyorum” dedi.

STK’ların işte böylesi kentleri birbirine yaklaştıran rolleri de var.

Osmangazi Yörük Türkmen Derneği’nin bu çabası da takdire şayan.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X