Bursa’nın bu ilçesinde şok eden kapatma kararı!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde yaşanan üzücü bir gelişmeyi bugünkü köşesinde paylaştı.

Bursa’nın bu ilçesinde şok eden kapatma kararı!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Fiyat artışlarının üreticiyi zor günler yaşattığı bir süreçten geçiliyor. Gübre, yem, mazot gibi girdiler yerinde durmuyor. Çiftçi bir çuval gübre alabilmek için bin lirayı aşan ücretler ödüyor. Mazot desen yanına yaklaşılmıyor. Üretenin, yetiştirenin değil, aracıların, giderek tehlikeli bir tröst oluşturan marketlerin çok kazandığı bir dönemde Bursa’nın bir ilçesinde daha Ziraat Odası kapandı.

Kentin güneyindeki Büyükorhan ilçesinin Ziraat Odası Genel Merkez kararıyla kapatıldı. İstifalar sonrası kalabilecek az sayıdaki üyenin de Orhaneli Ziraat Odası’na devredilmesi kararı çıktı.

Hayvancılığın en yaygın olduğu ilçelerden biri olan Büyükorhan’daki bu kapatma kararı yetiştiricileri de üzdü.

Her geçen gün kamu kurumları, müdürlükleri kapanan, azalan Dağ ilçelerinde böylece bir kuruluşun daha faaliyeti sona erdi. Oysa, Büyükorhan’da 5-6 yıl önce kapanan bir kurum olan Tarım Kredi Kooperatifi’nin temsilciliği yeniden açılmış, çiftçi ve yetiştiricilere hizmet vermeye başlamıştı.

Ziraat Odası’nın kapanması demek bu ilçede üretimin de azaldığını, azalacağını gösteriyor.

Üretim yapacak çiftçi kalırsa onlar da artık Orhaneli Ziraat Odası’nda işlemlerini yaptıracaklar.

Devlet teşviklerden, desteklerinden yaralanabilmek için Çiftçi Kayıt Sistemi vb. gibi uygulamalarda oda aidiyeti ve belgesi isteniyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X