Bursa’nın bu ilçesinde yarış kızışıyor! AK Partili aday adayından çılgın proje…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, AK Parti Keles Belediye Başkan Aday Adayı Orman Yüksek Mühendisi Ziya Aydemir’in sözlerini köşesine taşıdı…

Bursa’nın bu ilçesinde yarış kızışıyor! AK Partili aday adayından çılgın proje…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Yerel seçim için medeni cesaret gösterip belediye başkan aday adaylığına soyunan isimler projelerini de ara ara açıklıyorlar.

Bursa merkez ilçeler kadar diğer ilçelerimizden Keles’te de yarışın bir hayli çetin geçeceğini görüyoruz.

Keles’te belediye başkan adayı olmak için AK Parti’ye 7 isim birden müracaat etti. Onlardan biri de Orman Yüksek Mühendisi Ziya Aydemir.

Aydemir’in çılgın projeleri var.

Kahve içimi zamanda anlattıklarına bakılırsa, Keles için gerçekten birbirinden ilginç projeler çalışmış. Bunların aday adaylık sürecinde AK Parti’nin karar vericileri üzerinde etkisi ne olur bilmiyoruz ama biz, Kocayayla-Uludağ arasına teleferik hattı kurma düşüncesini önemsedik.

Türkiye koşullarında ütopik bir proje gelebilir ama, bize göre olmaz da değil.

Kuş uçumu 7 kilometrelik hattın masrafının bir hayli yüksek olacağının o da farkında. İlçenin kırsal turizmle kalkınacağını bildiğimiz için o projeyi şimdiden çalışmaya başlamış.

Uludağ’a çıkan turistlerin teleferik ile bir de Kocayayla’ya indirildiğini düşünün. Keles’i ve Keleslileri ihya eder, kırsal turizm ve organik tarım patlar.

Gerçekten, teleferik projesi kulağa ve göze iyi gelen bir düşünce. Fakat, sağlam bir finansa ihtiyaç olacaktır. Keles Belediyesi bütçesi ile bunu yapmak kolay olmaz. Elbette, düşündüğü bir yapım ve finans modeli de vardır.

Aydemir ayrıca, Gelemiç-Sorgun bölgesindeki doğa harikası kanyonu tabiat parkı yapmayı vaat ediyor. Haydar kaplıcalarının bulunduğu alana termal tesis, orman yollarının tümüyle açılması, kapalı konumdaki TKİ kömür işletmesinin yeniden devreye alınması, Keles tarım ve hayvancılığının geliştirilmesi vb. gibi planları da var.

Aydemir’in anlattıkları Keles’teki başkanlık yarışına ayrı bir heyecan katacak gibi görünüyor.

Aydemir, devlet tecrübesi, STK ve Mimar Mühendis Grubu ile Birlik Vakfı, BİHMED gibi çevrelerdeki dostlarıyla bunları hayata geçirebilecek donanıma sahip.

İlçede bu göreve talip olan diğer 6 belediye başkan aday adayının da seçmeni ve partiyi etkileyecek projeler üzerinde durduklarını biliyoruz.

Bakalım AK Parti’nin Keles’teki başkanlık yarışında ipi kim göğüsleyecek?

Bunu öğrenmek için önce Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayının netleşmesi gerekiyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X