Bursa’nın bu ilçesinde yeni karar! Artık ücretsiz…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Orhaneli Belediyesi’nin aldığı yeni kararı köşesine taşıdı…

Bursa’nın bu ilçesinde yeni karar! Artık ücretsiz…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Nüfus her geçen yıl azalıyor ama ilçenin yerleşim alanı büyümüş durumda. Orhaneli’nde yıllardır kentiçi toplu ulaşım hizmeti yoktu.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt yeni minibüs satın alıp bu hizmeti başlattı.

Orhanelililer çok şanslı. Şehir içinde belirli bir hat üzerinde ring yapacak servis aracına ücret ödemeyecekler.

Sabah 08.00 akşam 23.00 saatleri arasında TOKİ Kontuları, Terminal, Zafer Caddesi, Halk Eğitim Merkezi, Kömür Lojmanları, Hastane, 300 Evler Mahallesi, İmam-Hatip Lisesi ve Esentepe Mahallesi arasında yolcu taşıyacak

olan servis büyük bir eksiği giderdi

Aslına bakarsanız, kent içlerinde yolcu taşıma sorumluluğu 5216 Sayılı Yasa gereği Büyükşehir Belediyesi’nde. İlçe belediyesi inisiyatif üstlenerek bu hizmeti kendisi vermeye başlamış.

Vatandaş için hizmeti kimin verdiği önemli değil. Yeter ki, evine, işine gideceği yere ücretsiz ve zamanında ulaşmış olsun.

Bunun da bir sosyal belediyecilik hizmeti olduğunu söyleyebiliriz. Yerel seçim önü de AK Parti’ye puan getirici bir adım.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
2 adet yorum var

2 adet yorum var

  1. Bu uygulama Keles Büyükorhan ve harmancık ilçesinede bu uygulama olmalı. Bir Bayburtlu yıldırım Esenevler Edebali sokak no 48 işyeri olan bir vatandaşım. Beni niye rahatsız etsin.Alkışlayan olurum.Teşekk7
    7rler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X