İhsan Aydın
İhsan Aydın

Küçükkayalar ile Erdem yarışacak

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’nın en aktif akademik meslek odası olarak gördüğümüz İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin 11 Şubat’ta yapacağı kongre öncesi grupların adaylarının da netleştiğini görüyoruz.

Önceki dönem koltuğu Çağdaş Gurup’tan Ülkü Mercan Küçükkayalar’a kaptıran Çalışma Grubu, yeni yıldaki kongre öncesi adayını belirledi.

Çağdaş Grubu’nun yeniden aday göstermesini beklediğimiz Küçükkayalar’ın karşısına bu kez Çalışma Grubu Serdar Atilla Erdem’i aday çıkardı.

Oda yönetimlerinde 3 dönem merkez delegesi, 2 dönem Gençlik Komisyonu Başkanlığı ve 2 dönem de Sekreter Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Erdem’in ismi üzerinde Çalışma Grubu’nun mutabık kaldığını öğrendik.

Her dönem kıyasıya rekabetin yaşandığı, sağ ve sol görüşlü mahendislerin listelerinin yarışacağı İMO’nun Bursa Şubesi kongresinin bu kez de benzer yarışa sahne olacağını düşünüyoruz.

Oda yönetimini yeniden gelmek için çalışmalara başlayan Çalışma Grubu, Serdar Atilla Erdem ile bu kez başaracaklarına inanıyorlar.

Diğer yandan; önceki kongrede yarışı kazanan ve yıllar sonra oda yönetimine gelen Çağdaş Mühendisler Grubu’nun da kazanımı kaybetmeme adına çalışmalar yürüttüğü haberleri geliyor.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, şehrin sorunların çözüm yolları konusunda bünyesindeki ihtisas komisyonları aracılığıyla sık sık yerel yönetimler ve merkezi hükümete dönük görüş belirtip, raporlar yayımlıyor.

İMO bu açıdan kentin dikkatle izlediği, açıklamalarını önemsediği akademik meslek odalarımızın başında yer alıyor.

İMO Bursa Şubesi’nin kongresi bu özelliğiyle Ankara’da Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği TMMOB ile İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkezi’nce de sonucu en çok merak edilen şehirlerden biri.

Bakalım kongreyi hangi grup kazanacak?

Bunu da 11 Şubat’ta sandık sonuçları açıklandığında göreceğiz.

İMO Bursa Şubesi’ne Yalova, Kütahya ve Bilecik illerindeki temsilcilikler de bağlı. Bu illerimizdeki inşaat mühendisleri de Bursa Şubesi seçimlerinde oy kullanacak.

İMO Bursa Şubesi’ni 6 bin 500 dolayında kayıtlı üyesi bulunuyor. Bunların 5 bin mühendisin Bursa’da ikamet ettiği biliniyor.

Orhaneli’nde şehiriçi ücretsiz servis başladı

Nüfus her geçen yıl azalıyor ama ilçenin yerleşim alanı büyümüş durumda. Orhaneli’nde yıllardır kentiçi toplu ulaşım hizmeti yoktu.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt yeni minibüs satın alıp bu hizmeti başlattı.

Orhanelililer çok şanslı. Şehir içinde belirli bir hat üzerinde ring yapacak servis aracına ücret ödemeyecekler.

Sabah 08.00 akşam 23.00 saatleri arasında TOKİ Kontuları, Terminal, Zafer Caddesi, Halk Eğitim Merkezi, Kömür Lojmanları, Hastane, 300 Evler Mahallesi, İmam-Hatip Lisesi ve Esentepe Mahallesi arasında yolcu taşıyacak

olan servis büyük bir eksiği giderdi

Aslına bakarsanız, kent içlerinde yolcu taşıma sorumluluğu 5216 Sayılı Yasa gereği Büyükşehir Belediyesi’nde. İlçe belediyesi inisiyatif üstlenerek bu hizmeti kendisi vermeye başlamış.

Vatandaş için hizmeti kimin verdiği önemli değil. Yeter ki, evine, işine gideceği yere ücretsiz ve zamanında ulaşmış olsun.

Bunun da bir sosyal belediyecilik hizmeti olduğunu söyleyebiliriz. Yerel seçim önü de AK Parti’ye puan getirici bir adım.

AK Parti süreci uzattı şehir efsaneleri de arttı

31 Mart yerel seçimlerine artık üç ay gibi bir süre kaldı. Anamuhalefet partisi CHP çoğu kentte belediye başkan adaylarını ilan etti. Hatta, bunların içinde 200 dolayında ilçe de var. İktidar partisinde ise halen temyüller, kamuoyu yoklamaları, illerin durumunu gösteren raporlamalarla  uzadı.

Süre uzadıkça da aday adayı olan isimler sıkılmaya başladı. AK Parti henüz tek bir yerleşimde dahi belediye başkan adayını duyurmuş değil. Çeşitli tarihler konuşuluyor ama Büyükşehir belediye başkan adaylarının açıklanmasının da yeni yıla sarkabileceği dillendiriliyor.

Açıklama sarktıkça da, şehir efsanelerinin biri bitiyor diğeri başlıyor. Sözde üstü çizilenlerle, aday yapılacakların ismi havalarda uçuşuyor.

Bu durum elbette işbaşındaki belediye başkanları açısından bir handikap. AK Parti’nin yeniden aday gösterip göstermeyeceği belediye başkanlar da olacaktır. Partisi tarafından tekrar aday ilan edilmeyi bekleyen başkanların da bu durumdan sıkıldıklarını düşünüyoruz.

Seçim takvimine bakılırsa, belediye başkan adaylarının seçim kurullarına bildirilmesi için 20 Şubat’a kadar zaman var.

Ancak, sahada çalışma ve propaganda için de partilerle adaylara zaman gerekecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X