Bursa’nın bu ilçesinden tarihi istek!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Keles ilçesindeki önemli bir talebi kaleme aldı…

Bursa’nın bu ilçesinden tarihi istek!

Aydın, yazısına şu ifadeleri kullandı:

Çanakkale savaşlarında 57. Alay’ın kahramanlıkları dillere destan. 7 düvele karşı Çanakkale’yi geçilmez kılan kahramanlarımız arasında 57. Alay’ın rölünü bilmeyen yok.

57. Alay’ın yeniden kurulması için Bursa’dan bir talep var.

Keles ilçemizin Bursa merkezdeki köy dernekleri, 57. Alay Komutanlığı’nın ilçelerinde yeniden kurulması için harekete geçtiler.

Keles Köy Dernekleri Başkanı Emre Kahraman, Çanakkale savaşlarında en çok şehit veren ilin Bursa olduğunu ve Bursa’nın ilçelerinden de Çanakkale’de şehit düşenlerinin en yüksek bölgenin Dağ ilçeleri olduğunu hatırlatttı.

Kahraman, “Keles’e 57. Piyade Alay Komutanlığı’nı istiyoruz. Bu sayede ilçemize akın olacak. 57. Alay’ın yemin törenleri Kocayayla’da yapılacak, ilçemiz daha da gelişecek” dedi.

Zor bir hedef olsa da Keles olarak buna talipli olduklarını hatırlatan Kahraman, ilçeninin tıpkı Foça ve Eğridir gibi öne çıkacağını kaydetti.

Binlerce evladını Çanakkale’de yitiren, düşmanı canı pahasına yurttan atan şehitlerin anısına Dağ yöresinden gelen bu talebe bakalım siyasiler ve Milli Savunma Bakanlığı ne diyecek?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X